Samo ena je MAMA | mama.si

1-1

Ne morem se spomnit, kako se je vse skupaj začelo. Moj spomin res ni nekaj, s čimer bi se lahko pohvalila, pa niti ni pomembno. Pač poznamo se že nekaj časa  in vedo, na kak način komuniciram in moram reči, da me poznajo zelo dobro. Pa so verjetno zato rekli: “ Hej, a bi ti pisala blog? “ Sem malo obstala, sama pri sebi pomislila, o kakšnem blogu bi le bilo tukaj govora, in vprašala: “Kak blog?”

Odgovor je bil verjetno kar pričakovan. Glasil se je nekako takole: “Ja, sej veš, no. Tak tvoj. Brez dlake na jeziku. O življenju.”

Ja, nič, pa probajmo. Spisat blog brez dlake na jeziku, tak o življenju. Nič posebnega torej. Kakšni bodo? Takšni iz mojega vsakdana. Čisto iskreno, tudi kako se spičimo ali kako bi včasih najraje otroke pozabila kje za kakšno uro.

Sem mama, imam dva otroka. Joj, kako je smešno, kako vedno začnemo svojo predstavitev s tem, koliko otrok imamo. Kaj, ko postanemo mame, pa nismo več na prvem mestu in je resnično prva stvar, s katero se pohvalimo to, da smo MAMA? E, ne bom. Evo, sem sredi 30 let, srednje situirana, poročena, preprosta, ampak hkrati zelo zakomplicirana ženska, ki jo je življenje pripeljalo do točke, ko ji je skoraj za vse postalo vseeno. Zato sem nehala previdno izbirat besede v komunikaciji z ljudmi in postala direktna, brez dlake na jeziku, ki pove stvari takšne, kot so.

Kaj sem še? V pogovoru z ostalimi opažam, da sem ženska, ki morda večkrat razmišlja kot moški, morda je zato tudi moja spolna sla nekje na stopnji moškega in ne ženske.

Jap, rada seksam. Rada zmešam možu glavo, rada imam seksi perilo in rada negujem svoje telo in svoj zakon.  Seks mi nikoli ni bil obveza ali kot nekatere rade rečejo “domača naloga”. Mislim, da sva z možem nekje na 50‒50, kdo da povod za seks. Pa mi rečejo frendice: “Kako se ti da?” njim se ne da, nimajo motivacije, želje … Pa sem jim rekla: “Lej takole je, laufat se ti tud verjetno ne da vedno it, pa se prepričaš, pa greš. Pa odlaufaš in se potem počutiš ko nova, prerojena, sveža, nihče ti ne more pokvarit dneva. Zdej pa pomisli, kako se počutiš po seksu? Isto, kajne? “ In so me gledale … in razmišljale.

Dejansko je tako, da seks ni nič drugega kot šport, samo še boljše. In bolj kot ga prakticiraš, več ga rabiš. Kot nekako postaneš odvisen od vadbe, na katero hodiš, bodisi kolesariš, tečeš, zumbaš, včasih se ti pač ne da. In tudi seksat se ti včasih ne da. Ampak ko padeš v ta ritem vadbe, si ne predstavljaš življenja brez nje. In ko padeš v ritem seksa, si ne predstavljaš življenja brez njega. Samo še nekaj je boljše. To počneš s svojim partnerjem. Nekom, ki je bil pred vsemi kričači, plenicami, obveznostmi, službo tvoj vse. In verjemi, včasih se izplača se brcnit v rit in naskočit svojega moža, da mu nič ne bo jasno, ker kaj lahko izgubiš? Prav nič! Dobiš pa ogromno!

Drage dame, hitro pod tuš, še prej izvlecite iz omare une seksi štumfke in perilo, na katerem se verjetno prah nabira, vrzite oma gate v kot in presenetite svojega moža.


Tag-i

Sorodni članki

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE