Samo ena je MAMA | mama.si

PA_FuBaoAussenanlage1Sedemmesečni panda Fu Bao se je včeraj prvič sprehodil po zunanji ogradi dunajskega živalskega vrta Schönbrunn. Obiskovalci ga bodo odslej lahko opazovali tudi pri njegovih vragolijah na drevesih.

Ko so oskrbniki na lep sončen dan odprli vrata v zunanjo ogrado, je mali panda brez oklevanja sledil svoji materi in začel radovedno raziskovati okolico. „Zanj Fu Bao je zdaj vse novo in seveda nadvse zanimivo. Z zanimanjem se je podal raziskovat ogrado, medtem ko je njegova mati Yang Yang zaupala njegovim plezalnim sposobnostim in z užitkom glodala bambus,“ je povedala direktorica živalskega vrta Schönbrunn Dagmar Schratter.

Devetdeset centimetrov veliki in dvanajst kilogramov težki mladiček je stopical po travi, ovohaval grmovje in pogumno plezal najprej po skalah in drevesnih deblih, nato pa splezal še na visoka plezala. Vrata v zunanjo ogrado bodo odslej vedno odprta, tako da se bo Fu Bao lahko po mili volji podajal na raziskovalne avanture in razveseljeval obiskovalce.

 

 


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE