naj menjam mleko??

Started by Aanja, November 08, 2010, 19:29:56

previous topic - next topic
Go Down

Aanja

Stari smo 6 tednov, začeli smp z Aptamilom 1, ker je imel ful krče, smo prešaltali na Comformil, pa se mi zdi da ni nič bolje. Sedaj uporabljamo Comformil že 14 dni pa bi se rezultati morali že pokazati. Naj spet zamenjam mleko??? in niti ne vem kaj naj še poizkusim, katero mleko mislim.... svetujte mi prosim!

zaspancek

Jaz bi zamenjala mleko. Aptamil Comfort ze pri nasem prvem mulcku ni ne vem kako pomagal, zato smo ga zamenjali za Bebo Sensitive, kar je precej izboljsalo zadevo.
Pri drugem pa smo po Bebi Sensitive poskusili z Babylove in moram priznati, da mu to mleko se bolje ustreza.

Cherry

Jaz sem tudi 4 različne AM zamenjala, da sem prišla do Babylove od DMja, ki je super.
Ji pa vsak večer dodam še 5 probiotičnih BioGaja kapljic in je res veliko bolje. Je pa stara 2 meseca.
...curiosity killed the cat...

Aanja

no pri nas še vedno ni izboljšanja, čeprav nam je P svetovala nove kapljice proti krčem Coliprev in opustitev d3... naslednji korak je rekla da po 1 tednu zamenjam mleko in sicer Novalac AC. Pa sem jo vprašala kaj če bi raje kar enega cenejšega proti krčem in je rekla NE! Itak zagovarjajo samo Novalac in Aptamil... zdaj pa malo berem in vsi pohvalijo DM-jevo mleko... Mislite da bi bilo pametno probat s tem mlekom?? Ali obstaja prav dm mleko proti krčem? Naj zamenjam še flaško?? Zdaj uporabljam Millerjevo ( beauty baby), ki je res identična Nukovi...

musisa

jaz sem bila prejšnji teden v lekarni, ker smo imeli prej novalac ar...in ker smo v teh 2 mesecih kar ne dojim več stran vrgli cca 5 škatel, ker je tamal al jokal neutolažljivo, al ni hotel jest, al je ful bruhal (očitno mu mleko ni odgovarjalo)...sem se z farmacevtko pogovarjala in je rekla, da je novalac najslabše rangirano adaptirano mleko. je rekla, da je al aptamil ok, še boljše pa hipp in holle.

tricia

mi smo tudi zamenjali par mlek, in najbolj je odgovarjalo od DM(polni ga nemška humana) in čeprav je med najcenejšimi(kar prej nisem zagovarjala) ga uporabljamo še zdaj pri 15 mesecih! ni pa nobene varjante proti krčem, samo 1,2,3! se pa splača probst! smo pa tudi mi dajali notri biogajo!

Cherry

Ni res, da Novolac vsi pediatri zagovarjajo,
Jaz sem naši lepo povedala, da sem zamenjala Novolac, ker je imela strašne krče, da ima zdaj Babylove, pa je rekla, ja, res je, ta je boljši. Če je dobil na Oko testu zelo dobro oceno, potem meni ni važno ali je 4€ ali pa 10€
Holle je tudi super, ampak je našo fajn zvijalo po njem. Hipp je tudi fino, ampak je naša polivala. Prvi sin je pa super prenesel Hipp. Tako, da vsak otrok je različen.
Je pa Babylove res dobro mleko, sem ga zadnjič spila kar ga je ostalo, Novolac mi pa smrdi za 100metrov  :icon_confused:

Aja, še to, za krče. Jaz sem ji dala Koroške kapljice pa Tržiške kapljice, pa je bilo po vsaki še slabše  :sm_confused:
Če je bila res kriza, sem ji 20ml Bio Hipp čaj (janež) naredila in je bilo takoj bolje. Pa priporočam, da v Mullerju kupite tako blazinico, polnjeno s češnjevimi peškami, segrejete v pečici (mikro tudi) in date otroku na trebušček. Najboljše zdravilo!!  :icon_biggrin:
...curiosity killed the cat...

musisa

cherry, men tud novalac smrdiiiiiii...zdej mamo aptamil (iz mullerja- delan za nemški trg..imajo tud takega za avstrijski trg). :icon_rolleyes:

nam so proti krčem pomagale colikind granule! :elephant1:

Aanja

kako pa zgledajo te peške? mislim v kakšni embalaži to najdem?  in kdaj mu dajem to na trebušček, ko ima krčke ali kar tako vmes? ja nam ne pomaga nobena kapljica za krče, zdaj smo probali Tržiške kapljice, neke homeopatske granule, coliprev ( no po tem recimo da je malo bolš)... nevem ali naj še probam BioGaja??? ali naj počakam da mine  :sm_crazyeyes:
ja dm mleko pa res vsi hvalijo. dones ga bom začela dajati, ker nam je zmanjkalo Comformila pa bomo videli kako bo :)

PETYA

Bio gaja  kapljice kupi za krče in prebavo

Cherry

blazinica s peškami je v bistvu en tak povšterček poln pešk. Dobiš pa v Mullerju tam nekje pri otroških termoforjih.
BioGaia kapljice pa niso proti krčem, ampak so probiotične kapljice za ureditev prebave.
...curiosity killed the cat...

24.maj

tudi mi smo začeli dodajati aptamil,ker so ga povsod priporočali, pa naši sploh ni odgovarjal - bila ful zaprta in imela krče, pa smo probali od DM babylove in je bila takoj očitna razlika. kakala je lepo 1-2x na dan in skoraj brez krčev, sem ga ji pa če jo je zvijalo naredila na čaju-tekane v filter vrečkah in smo lepo spančkali. ni vedno najdražje tudi najboljše :sm_hugelaugh:

Aanja

prav moram povedat... zdaj že 3. dan jemo DM mleko in že 3 dni ni joka, niti sledu od krčkov  :elephant1:
tudi kaka sedaj lepo, nič več ne potegne na zeleno, čeprav na Milupi pravijo da je to normalno, no to baje ni normalno, to pomeni, da otroka še vedno zvija, itak da ne bodo v svojo skedo pljuvali  :sm_crazyeyes: sedaj imamo lepo rumeno, no zenf barvo kakca, kar je baje super :) in kako je mali  :sm_heart: sedaj zadovoljen, se že smejčka, kar se prej sploh ni imel časa  :icon_lol:

Cherry

Aanja, super  :elephant2:
A ne da ni Babylove zaman dobil dobre ocene na http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi?
...curiosity killed the cat...

!jana

no tut mi smo prešli od Novalaca na alete od nestle,pol sm pa brala da je Dmov ful pohvaljen in smo ga zdj kupili,bomo čez par dni vidli,ampak zgleda use super.kaka lepo,krčev pa itak nimamo.
dajemo pa tut mi biogaia kapljice vsak dan.res pa je da niso za krče,ampak za ureditev prebave.
GAJA in GAL mamina sončka!

Go Up