zahirančki

Started by študentka babištva, September 14, 2011, 16:28:14

previous topic - next topic
Go Down

študentka babištva

Pozdravljene mamice zahirančkov!

Tudi sama imam deklico, nedonošeno zahiranko. Sem v skrbeh. Predvsem me zanima, kako se zahirančki razvijajo v praksi. Kakšne so vaše izkušnje.

Hvala vsem, ki želite deliti izkušnje

naty85

Jaz sem rodila februarja v 38 tednu in 3 dni. Mala je imela 2600g in 48cm. Bila bi naj simetrična zahiranka. Kar pomeni, da je bilo manjše telo in glavica. Zaenkrat se vse lepo razvija in lepo raste. Pri 9 mesecih je imela 8000g in 69cm.

Lp.

malasoncnica

Pozdravljena,

Mi smo nedonošenčki in zahirančki, čeprav mi ta izraz povzdigne vse dlake, pa kaj čemo.
Mi smo se rodili v 33 tednu. Punčka 1630g, fant  1810. Sedaj bomo stari 4 mesece in zaenkrat nimamo nobenih problemov in tehtamo že dobrih 5 kg.

patonka

malasoncnica, ni mi jasno kako sta tvoja dva zahirančka, a sta dvojčka, moja prva hčerka je bila rojena v 36 tednu težka 1700. a so ti porod sprožili? men se zdi glede na to da sta bila dva da sta imela kar vredu težo. nč se ne sekiraj čez dve leti bo vse pozabljeno.jerica

Res, grda beseda.Moj tavečji je bil takoimenovani zahiranček, rojen ob roku in težak 2370 g in dolg 49 cm,imeli smo nekaj težav zaradi povečanega mišičnega tonusa sva hodila eno leto k nevrofizioterapevtu in shodil je s 15 meseci, to je bilo vse, danes pa je velik 180cm in aktivno trenira rokomet, je pa res da ima pri telovadbi v šoli malo problemov, posebno kakšnen skok čez kozo.
Padeš lahko sam, da pa se pobereš potrebuješ roke prijateljev!

Go Up