Boleča kolena

Started by LoNa30, June 27, 2012, 21:18:43

previous topic - next topic
Go Down

LoNa30

Je imela katera probleme s koleni? Namreč po dojenju, ko vstajam z malim iz kavča ali iz gugalnika me zaboli v kolenih. Na začetku so me zabolela samo takrat, sedaj pa tudi pri normalnem vstajanju iz stola ali pa tudi med hojo. Sklepam, da je vzrok temu "nepravilno" vstajanje, saj nizek kavč in gugalnik otežujeta vstajanje, zato sedaj dojim samo na stolu, ki je višji in razmerje med sedalom in naslonjalom je 90° (kar npr. pri gugalniku ni).

Te bolečine me tarejo, saj ne upam športat. Sedaj se redno masiram, približno trikrat na dan s šentjanževim oljem (naj bi pomagalo) in si jih povijam.

Bo bolečina izvenela, glede na to da sedaj lažje vstajam iz stole ali naj se grem pokazat k zdravniku (sicer koleno ni otečeno)? Je npr. sobno kolo primerno zame? Ker bi rada npr. tekla, hodila s palicam v klanec, delala kakšne intervalne treninge tako kot pred porodom oz. nosečnostjo.

LoNa30

Očitno nobena nima podobnih težav  :icon_confused: ker naj bi bila ta težava kar pogosto med mladimi mamicami. No kakorkoli že, da javim kakšno je stanje sedaj:
očitno te težave sčasoma izvenijo, saj sedaj teh bolečin ni več. Sem pa takrat bila pri zdravniku, kateri mi je rekel, da imam obrabljen hrustanec in da pri tem pomaga kolesarjenje ter vaje za stegna, da jih okrepiš in preneseš obremenitev na stegenske mišice in ne kolena.

Toj to. Pa lep pozdrav vsem!

Lina33

Mogoče si narobe stopila in se ti je kaj natrgalo? Jaz sem imela bolečine v kolenu - špikanje na račun preveč razvitega kvadricepsa - ta mišica spredaj nad kolenom. In mi je šponalo na gor, tako, da je treba tudi zadnje mišice razvijati. Za to pa je idealno kolo in nikakor tek, ker s tem samo še bolj obremenjuješ koleno. Mogoče pojdi na kako slikanje/ultrazvok za začetek.

irke

Mene so kolena bolela po obeh porodih ko hudič  :icon_twisted:! Oba krat je samo izzvenelo po približno dveh do treh mesecih! Po treh letih nimam več nobenih težav s koleni, tako da tudi zate dvomim, da imaš obrabljen hrustanec  :sm_hugelaugh:! Telo se po porodu spravlja nazaj v svojo lego, nekatere boli hrbet, druge pač kolena.
Pri meni v glavnem ni nobenih težav s kolni več, tako da upam, da je pri tebi enako  :sm_smileylove:!

Ma-ma

Pri vseh pa ne izzveni. meni teče že 6 leto ko me kolena bolijo,včasih sploh ne morem hodit

vancha

Lahko, da bi bilo dovolj že, če bi noge oz. kolena in mišice ob njih krepila s telovadbo, lahko, da so zdaj vezi oslabljene in ko si dlje časa v istem položaju, potem traja, da pride spet na 'delovno temperaturo', zato je res fajn sobno kolo, tek res ne, ker tam so kolena zelo obremenjena.

Če bi pa bolečina trajala dlje časa, bi se pa jaz šla malo do zdravnikov pokazat, ker lahko, pa da je kaj takšnega, kar lahko ortopedi pozdravijo.

Valdan

Bolečine v kolenu so pogoste pri ženskah med nosečnostjo in po njej, vendar je pomembno, da še naprej ali začeti znova z vajami, ki bodo pomagali mišice okoli kolena okrepiti.

Go Up