jok

Started by just_me, December 15, 2006, 10:35:44

previous topic - next topic
Go Down

just_me

pozdravljene!

noseca sem vec kot 4 mesece. zanima me koliko mocno lahko jok ter kricanje, tesnoba ki jo cutis ko se skregas z partnerjem zaradi dolocenih stvari vpliva na otroka? saj se to ne dogaja pogosto vendar vcasih se, vedno cutim bolecine v trebuhu. vem da ni dobro vendar a mi lahk katera se kaj pove.
lp

gagica

ti povem, da se znam tud jaz tu in tam tko čist brezveze razjezit. sem pa našla stvar ki me pomirja, ko mi hormončki podivjajo. sej mogoče se bo čudn slišal, ampak jaz sem začela štrikat. odkar pletem, mi več nič ne pride do živega. poskusi tudi ti s kakšnim ročnim delom, škodit ne more. da pomirja, je pa splošno znano.

drugače pa zaradi živčkov zna priti do spontanega splava. ti si že sicer v drugem tromesečju, pa vendar mislim, da lahko z razburjenjem narediš več škode kot koristi otroku. moja mami pravi, da mora biti nosečnica pomirjena in tak bo tudi otrok. če si v nosečnosti živčna pa, da se bo otrok skoz drl.

toliko od mene, pa mirno nosečnost ti želim.

pa paisvete

tudi mene take misli preganjajo. Bojim se, če se bom razburjala, da bo otrok "živčen". Čeprav sta bili moja prva in druga nosečnost po čustveni plati kar enaki, sta otroka še danes totalno različna, se vseeno bojim in bi bila rada umirjena.  Ker pri otrocih mi velikokrat (čepav nočem) živc ven skoč, da začnem vpiti. Noseča sem 19 t.  Skušam se čimbolj kontrolirat.

Sem pa otrokom tudi odkrito povedala, da se ne smem in nočem jezit, naj bosta pridna in pa prijazna do dojenčka, da ju sliši, ko me neupoštevata, da se bo dojenček žalosten rodil in bo ves čas jokal. Pa pridemo spet do drugih mojih preganjavic, ali s tem, ko jima tako rečem, ne valim krivdo na njiju?

Ne vem kako se naj v roke vzamem, da ne bom preveč hitro pobesnela. Sicer nisem vzkipljve narave, v tej nosečnosti, pa opažam, da me vsak veliko hitreje ven potegne... če me razumete.

Kaj bi rekle, ima katera podobne izkušnje?

suada

vidim da smo  skoraj vse nosečnice istega značaja mene tud razgajajo zivci tudi učasi  za prazno nič
še sreča da me mož razume ampak pojma nimam kok js na njegovem mestu ko poštudiram   kakšne počejam  bi že zdavnaj sla . mislim da sem ful ful včasi grozna   :twisted:
enkrat se derem drugič jokam kot dez tretič smejem  i.t.d.sem ze čisto zmešana
drzim pesti za naše pikice  
čao

katjaz

Ojla!

Tut mene je to skrbel, sam me nekak ne skrbi več. V prevem trimesečju sm velik prejokala, čis zrd hormonov po mojm, pa tut zrd tega, k nism vedla kako bo za naprej, pol si pa kr neke različne scenarije delaš v glavi..valda tko sm vplivala na pratnerja, da je tut on postal živčen, tko sva bila posledično oba živčna. Zadnje čase me pa tok pomirja moj dragi, da mi je tko lepo - pomirjena sm; težave bodo pa itak povsod vedno, srečna sem, ker jih rešujem s svojim partnerjem, ne sama.
Pa tut menda da neki stresa ne škodi za otročka tut v trebuhu ne, ker se nekak navaja na zunanji svet in menda bolje prenaša stres in ga premosti, če je tut mal navajen nanjga. Seveda pa s tem ne mislim, da morte pretiravat s stresom!! :)

upam, da sm vs kej pomirila, k smo po mojm vse nosečnice take; pa tut po mojm ni to zrd hormonov, ampak zrd močnega sindroma gnezdenja in kako bomo vse zmogle za v naprej! Čis psihično :)

No pa lep pozdravček

noa

mene tesnoba grabi vsak večer,ko grem počivat.Premišljujem same čudne stvari pa sploh nevem zakaj.Če se z možem malo skregava imam že vglavi,da me ne mara vglavnem včasih grem sama sebi prav na živce. :oops:
LP   NOA


Go Up