ginekolog na obali

Started by kuža, March 27, 2008, 08:49:33

previous topic - next topic
Go Down

katja86

No naj še jaz podam mnenje.

Moj fant je z njim opravljal prakso. Prišli so skupaj do malo bolj močne ženske ki je imel aza rodit, pač jutranja vizita. in on je reku, pred njo in vsemi, ki so meli prakso '' No tukaj pa manjka še malo rožmarina in bi meli svinjo'' Niti predstavljam si ne kako se je mogl apočutit gospa, če se je že moj fant počutil zelo slabo, da je bil v taki situaciji tam. Ne pravim da je prav se prekomerno zredit, pravim pa, da nek odnos pacient-zdravnik more vedno ostat in predvsem obojestrankso spoštovanje. Da bi bila sama v takem primeru bi zbrala vse moči in bi mu tako primazala da bi se zalepu na zid.

Druga zgodba je pa slišana, punca od brata od mojega fanta je rodila pri njemu. Vmes jo je strašu da bo porod trajal še 10 ur (ko je to slišala je bla pri koncu že ampak je padla skupaj ko je slišala 'še 10 ur), govoril ji je da bo otrok deformiran, ker ni prav dihala oz sodelovala, bilo je prvič za njo in bila je prestrašena. Tretje, na koncu jo je zašil in ko je prišell Dr. Lovšin mimo je bil njegov komentar '' pa kdo je to šival, to treba takoj odpret in popravit!!!!!' Ker je imela vročino in bla švoh je niso mogli spet odpret in popravit zunanjih šivov. Zdej je že en teden več v bolnici tam spodaj se ji je spet vnelo, dobila je infuzije za prit k sebi in zdej je končno dovolj vredu da ji vse spet odprejo, ker se je vmes zagnojilo da ni za opisat, in nardijo kot je treba.

lahko bi nadaljevala z zgorbami... pa nej napišejo še ostale kaj.
Tudi če bi imela Lovšina kot doktorja bi se prepisala v Postojno, ker nebi rada riskirala, ga dobit glih njega dežurnega tisti dan ko imam za rodit.


Imela sem Dr.Rožič, ki je nekaj podobnega, kot ravnikar. Kolegico sem vidla kako je parkrat prišle objokana od nje vn. Druga je imela hoteni splav pri 17h, bilo je prvič, bila je težka odločitev, sram jo je bilo in vse kar pride zraven, edini komentar zdravnice je bil ''Zdej mi pa boš pokvarla statistiko s to napotnico za splav''. Tudi tega ni vedla da zgodnji splav opravljajo v postojni z vakumom in da si podveh urah doma ali v službi, hotela jo je poslat v izolo na praskanje maternice, ko po posegu lahko nastanejo komplikacije, noč preživiš tam itd itd. Sploh se ji ni sanjalo.

mub

Zgodb je verjetno res veliko - takih in drugačnih. Kot so za babico Nato v Izolski porodnišnici.
Treba je poudarit, da smo si ljudje različni in da je določen humor za nekatere ljudi smešen, za druge je pa bizaren.

Jaz z dr. Ravnikarjem ne bi mogla bit bolj zadovoljna. Meni je on res super ginekolog! Tako, kot se je on zavzel zame, se ni še nihče. Super mi je, ker je direkten in nič ne zavlačuje brez veze. Verjamem pa, da nekatere nimate pozitivne izkušnje z njim - to je popolnoma normalno, saj nismo vsi vsem všeč.
Tudi babico Nato sem spoznala pri svojem porodu - ja, je stroga, ampak je tudi strokovna in če jo sprejmeš tako, kot je, se da prav normalno shajat z njo. Ni nek ideal prijaznosti, ampak tako strašilo, kot berem po forumih pa tudi ni.

Zaključek: če si želiš direktnega ginekologa, ki ne ovinkari in če si se preveč zredila v nosečnosti - kar zate zagotovo ni dobro - ti bo tudi povedal, da si debela in bo treba nehat toliko papat... če si pa pri pridobivanju kg pridna, te bo pa tudi pohvalil in to izdatno! Potem je dr. Ravnikar prava odločitev. Je zelo strokoven ginekolog, svoj posel obvlada, v njegovi čakalnici ne čakaš v nedogled, če ni kaj urgentnega vmes, vedno je dostopen in ni problema prit do njega, tudi po telefonu, kadarkoli. Sploh je super za tiste, ki si želijo zanosit, pa jim to že dolgo ne uspe - ima vsak torek dopoldan ordinacijo za neplodnost, kjer ni potrebnega nobenega naročanja, samo prideš in si takoj na vrsti. Njegova sestra je pa itak super :icon_mrgreen: - zelo zelo prijazna in takoj dobiš občutek, da se poznata že dolgo :icon_wink:

beybika

#62
May 01, 2010, 06:35:38 Last Edit: May 01, 2010, 06:40:20 by beybika
POOH ses podpisem pod tvoj post.
Mene sta imel dr. Ravnikar in pa babica Kristina med porodom, in jih ne morem prehvalit! Dr. ravnikar je res zeloooo strokoven in profesionalen in meni je bil vredu, jaz si drugega dr. in babice med porodom ne bi bolj  mogla zelet. Mene je z svojimi humorjem ali bi drugi rekli bizarnostjo full nasmejal in sem se tudi ravno zaradi njega bolj sprostila. meni je na dan poroda med pregledom vse lepo razlozil, povedal kaj se bo zgodilo, in mi je v hecu rekel, da ceprav sem odprta 6cm, da me prosi da rodim pred 21uro zvecer, da bi sel on na vecerjo, pol sva se pa na ta racun se zajebavala po porodu, da ga niti na vecerjo nisem pustila tako da ko je prisel moj sploh ni mogel razumet kaj se dogaja.
jaz sem na dan poroda imela 100kg, iz 62kg sem prilezla na 100kg in ko me je vprasala za tezo pred nosecnostjo in po njej, sem mislila da me fullllll nadrl, pa se je samo prijazno obrnil, zamahnil z roko in rekel da bom ze vse kg izgubila. ravno zaradi komentarjev o njem, sem ga imela za bav bava in sem pricakovala da se bova spicila fulll in da bom naredila cel kaos! med samimim porodom nas je vse ki smo bile tam prisel veckrat pogledat. sem bila prica med samim porodom kako mu je ena rekla da kaj je vse slisala in prebrala o njem naj gre on vija in naj pride drugi in da ona pri njem ne bo rodila in pika! dr. je samo vse preslisal in poslal babico h njej ker se s tem ni htel ukvarjat, ko pa je bilo vse mimo, sva bile v isti sobi pol pa po porodu ga ni mogla prehvalit!
zato
punce dokler nima nobena osebnih izkusenj z njim, nestojte poslusat drugih in pisat komentarje kaj se je zgodilo kolegici, od kolegice sestri itn...ker lahko da bo pri vas izkusnja z njim cisto drugacna od tistih ki so bile nazadovoljne z njim
[/i] :icon_wink:aja drugace je pa super tudi dr,naumovski, samo je pa res malo grob.

beybika

#63
May 01, 2010, 12:54:20 Last Edit: May 01, 2010, 12:57:49 by beybika
 :icon_redface: :icon_redface:joj ta zadnji komentar:
zato
punce dokler nima nobena osebnih izkusenj z njim, nestojte poslusat drugih in pisat komentarje kaj se je zgodilo kolegici, od kolegice sestri itn...ker lahko da bo pri vas izkusnja z njim cisto drugacna od tistih ki so bile nazadovoljne z njim[/i]
ni bil namenjen tej temi  :icon_redface: :icon_redface:
se opravicujem, mi steka racunalnik  :icon_redface: :icon_redface:

aja pa tudi dr. Naumovski in dr. Guzejeva  je zeloo fajn, dela v izolski bolnisnici.

bragi

Pred 20 dnevi sem rodila v Izolski porodnišnici, in ker sem zasledila da ste nekatere opisovale kakšno je osebje tam, bi želela podati svojo izkušnjo...porod je bil izredno težek, nisem imela svojih popadkov, porod pa je trajal 15 ur. Sem se res pošteno namučila, ampka v tem času sem dala skozi kar tri izmene osebja in vsi so bili zelo zelo v redu in profesionalni...porodničar kateri je spravil na svet mojga malega sončka je bil dr.Ravnikar in nimam nobebe slabe pripombe zanje, saj je bil zelo v redu in sploh ni imel nobenega komentarja ne glede moje teže, ne glede ničesar žaljivega....pa nisem ravno suh tip...  :icon_wink:

skratka vse babice in dr. Ravnikar so bili izjemno v redu in čeprav je bil podor zelo dolg in naporen so mi v tistem času pomagali,..pa zahavliti se jim moram da sem rodila brez vakuma ali carskega reza...

tako da naslednjega bom tudi šla rodit v Izolo...

kužapazi

Jaz sem tudi rodila v Izolski porodnišnici in sem bila s celotno ekipo med porodom in kasneje zelo zelo zadovoljna.Razmišljala sem,da bi šla v Postojno rodit pa mi ni žal,da se na koncu nisem tako odločila.
Moja porodničarka je bila dr.Guzejeva,za babico se pa ne spomnim.

rene

Punce, ima oz. je katera imela Dr. Vitezico in probleme z zanositvijo?
Po kolikem času vas je dal naprej....mam namreč mnjega, s fantom nimava idealnih predispozicij in sedaj je že leto okrog pa mi je rekel, da naj se pridem pokazat po dveh letih. Ima še katera podobno izkušnjo?

mub

Če imaš težave, kot jih opisuješ, pokliči v Izolsko bolnišnico in menjaj ginekologa za dr. Ravnikarja. Ali pa naj ti da Vitezica napotnico za ambulanto za neplodnost, ki jo vodi dr. Ravnikar vsak torek dopoldan - ni čakalne dobe, kar prideš in si na vrsti ;)

račka

Jaz sem imela Dr. Miloševiča dokler ni šel v penzijo, in moram reči, da sem bila več kot zadovoljna. Potem pa, ker drugega nisem dobila, sem šla k Ravnikarju. Kljub pripombam, ki sem jih slišala, sem jaz zelo zelo zadovoljna z njim. Se da z njim zelo lepo pogovorit. Je pa res, da imamo različne izkušnje, in verjamem, da so imele nekatere slabe izkušnje z njim. Imam pa prijateljico, ki ne more že nekaj let zanositi, in odkar je menjala ginekologa in je pri  njem, grejo stvari na bolje.Sophy

Res da je ta blog že star ampak sem vseeno hotela to nekam zapisati. Zanima me namreč kakšno je vaše mišljenje glede varnosti in pravic žensk na pregledu pri ginekologih. Jaz sem namreč imela grozno smolo pri dveh ginekologih. Prvi in najslabši je bil Naumovski. Ko sem imela 17-18 let (tam nekje) sem šla na prvi pregled k njemu (ker so mi tako svetovale dve prijateljice takrat, od katerih so obe mame bile medicinske sestre v domu v Luciji) in so mi rekle da on je super. Tako sem šla, naivno. Že tako me je bilo strah in sem bila vedno skeptična, češ zakaj so moški sploh gonekologi še posebej sem tako razmišljala v nastniških letih.

Ko sem čakala da vstopim sem videla njegove debele kosmate prste in sem že imela slab občutek ampak sem si rekla da je vse v moji glavi. Ko sem vstopila me je pogledal od glave do pet rekel naj se vsedem in me pregledal brez rokavic. Ker je bil to moj prvi pregled nisem vedela kaj pričakovati, ampak sem vedela da brez rokavic pa ni normalno. Pa sem ga vprašala, da kaj dela pa se je kar odrinil nazaj z stolom in me začudeno z izbuljenimi očmi pogledal, čez trenutek ratal jezen si nadel rokavice (kot da dela uslugo meni) me grobo pregledal in odslovil. Ko sem prišla ven do medicinske sestre, sem planilav jok pa mi je vprašala: "to je verjetno tvoj prvi pregled" in sem ji rekla kaj se je zgodilo, pa mi je rekla: "a sedaj pa misliš delati še probleme?". Pa sem odšla. Samo to da še povem, nisem občutljiva duša, ampak takrat sem se počutila zlorabljeno, ranljivo in z občutkom nemoči. To je bilo več kot 10 let nazaj.

Kasneje sem izvedela da je bil v 80 letih že na sodišču zaradi zlorabe položaja, ga je tožila ena mlada punca katero je podpirala tedanja šolska Zdravnica Črmelj, ki je že v pokoju. Tale punca je izgubila tožbo na sodišču, ker seveda ni imela nobenih dokazov, torej je bila njena beseda proti njegovi. Tako da je naš zlati ginekolog Naumovski previdno "delal" in pazljivo zlorabljal (seveda je vedel koga lahko in koga ne), še naprej do pokoja. Sedaj sklepam mirno živi z dobro penzijo.

Da ne bo zgledalo da sem pesimističen in kritičlen človek imela sem tudi super izkušnje z Profesionalnimi ginekologi kot so Lovšin (samoplačniško), ker raje plačam za profesionalnost, in v Kopru Miloševiča, ki je bil tudi zelo uredu ampak sem ga imela samo dvakrat dokler ni odšel v pokoj. Ko sem se naročila naslednjič ga je nadomeščal nek ginekolog iz Trbovlj al Jesenic (mi je žal da se ne spomnem njegovega imena). No zgodba se je ponovila tako da je imel "gospod" samo eno rokavico ko me je pregledal,pa sem si mislila "jebemti ne že spet". Skočim iz stola, tokrat sem odrasla ženska pa mu rečem"kaj pa delate? Kje imate drugo rokavico" pa mi reče z izbuljenimi očmi (znan prizor)  "tako da veste jaz imam rokavice, da se zaščitim pred vami ne pa vi pred mano. Kaj ste vse tako gobčne primorke!" Sem mu rekla:"poslušajte oba veva da je vaš pregled napačen in bi me morali pregledati z rokavicami in če smo kaj smo primorke pametne" Začuda se umiri in mi reče: "sem se hotel samo malo pozabavati". Me je skoraj kap, ker je pizdec priznal, pa sem si mislila joooj kje imam kakšno napravo da bi to snemala! No uglavnem je bil jezen in osoren ko sem mu rekla naj me do konca pregleda, ker huje kot tako ne more bit, pa me je grobo pregledal in sem odšla.

Ko sem prišla ven sem imela znani prizor ampak tokrat sem vse lepo mirno razložila in sem rekla da nočem delati problemov. Sestre niso morale verjeti moji zgodbi so me gledale z odprtimi usti ampak so me lepo poslušale. Naslednji dan pizdeca ni bilo več so ga poslali nazaj. Upam da sem tako rešila marsikatero dekle, ki gre prvič na pregled.

Se opravičujem za dolgo zgodbo, če jo je sploh kdo prebral ampak sem jo morala nekam zapisati, samo da tudi ve veste in da jo dam iz sebe.

Zanima me ali se vam zdi da smo zaščitene glede takih dogodkov, kot so spolno nadlegovanje, otipavanje, neprofesionalnost  in neprijaznost? No glede neprijaznosti se bojo nekatere jezile da samo "oblčutljive duše" to moti, jaz pa sem mnenja da živimo v kultivirani družbi kjer mora zdravnik tretirat pacienta z normalnim odnosom kjer ti stvari obrazloži na normalen način brez arogance in jeze, ker to je tvoje telo, tvoje zdravje in tvoja pravica! Zakaj se pa pol odločajo za poklic kjer bo delal z ljudmi in vaginami, ali misli da bo šaril tam dol po moji lomonci in jaz bom v tišini gledala v strop? :sm_hugelaugh:

Drage moje lep dan želim.račka

Še jaz, po dolgem času  :icon_wink:

Torej; očitno je imel dr. Ravnikar takrat le dober dan, da je bil normalen...takoj naslednje leto na pregledu sem "fasala" že njegovo pravo naravo. Ogabno, nagnjusno. Sem menjala. Zdaj imam dr. Komac v Izolski bolnišnici, in kaj naj rečem drugega kot to, da jo ne morem prehvaliti. Priporočam  :icon_razz:

sophy, za tega G sem slišala tudi jaz že od nekaj punc, kaj počne, oz., kakor vidim v tvojem postu, je počel, nisem vedela, da je šel v penzijo. Tak sloves se drži tudi Vitezice V Kopru. Menim, da ima vsaka ženska pravico zahtevati svoje pravice na pregledu. In pravico menjati zdravnika, če le-ta ne ravna v skladu s pravili. Katerega G imaš zdaj?Go Up