kri v blatu

Started by zanna, November 21, 2009, 20:09:53

previous topic - next topic
Go Down

zanna

zanima me ali je katera pri otročku na plenički našla sluz in kri. naš mišek je star 4,5 mesecev in sem sedaj našla kri  na plenički. ni je bilo veliko, ampak je pa bila.
naj povem še to, da imamo še vedno kolike.
sama sem poiskusila tudi dieto brez KML (14 dni) mogoče je bilo malenkost boljše.

Twin

Zanna, KML se iz tvojega organizma izloca do 3t, tako da poskusi zdrzati dlje, ce so se ze pokazali dobri rezultati.
Sluz je lahko del alergije, za kri pa ne vem. Ce se bo se pojavilo, poklici P.

zanna

twin, a tako dolgo? hvala za info. bom zdaj čisto ukinila kml. v pon. pa itak pokličem pediatra. hočem priti zadevi do dna.
sam me pa zlo skrbi kaj je. po  moje celo noč ne bom spala.

če že je alergija upam, da ni kaj resnega.  :icon_cry:

Twin

Upam, da se ne bo vec ponovilo, in da je vse OK!

zanna

danes zjutraj spet maaalo na plenički  :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:

PETYA

če je otrok trdo kakal je lahko tudi od tega

zanna

ne kakec je normalen, tekoč rumene barve

Twin

Zanna, res najbolje, da greste do P...

ADI

Pozdravljena Zanna

Ja mi smo pri taprvemu imeli ravno tako kot opisuješ ti, samo s to razliko da je naš Markec dobil kri na blatu še preden je dopolnil 1 mesec.
Imel je grozne krče že v porodnišnici, kjer so me vse prepričevali da to pa krči že niso  :icon_rolleyes: ampak da ga jaz verjetno narobe dojim :sm_evil:. No ko smoprišli domov je bilo vse skupaj le še slabše. Markec je prejokal cele dneve in noči - spal nič, ker ga je trebušček bolel za znoret. Da ne govorim kaj mi je patronažna rekla - da naj ga malo pocrtam da je tak otročiček ki bi se rad crtal  :sm_eek: :sm_evil: :icon_rolleyes:. Ma za popiz...Midva z možem pa druzga razen tega da sva ga cartala in nosila cele dneve sploh več delala nisva. Tako hudo je bilo da sva hodila na smene na stranišče, jest, lulat ...
No in 1 teden preden je dopolnil 1 mesec bi mene skoraj kap ker se je pojavila poleg kakice še kri v blatu. Ravno tako kot opisuješ ti Zanna. Ne veliko, nekja pa je  je bilo.
Takoj smo odšli k pediatrinji kjer nam je dala napotnico za alergologa. K alergologu smo prišli v roku 1 tedna ker je bil otroček tako mičken drgač bi še to čakali ne vem kolikoi časa. Medetem čakanjem mi pa tudi pediatrinja ni znala ravno dobro povedat kaj naj delam oz. kaj naj jem da bo bolje, glede na to da sem ga dojila.
Pri alrgologinji so nam takoj naredili vbodne teste za alergije (mislim da je bil testiran na 6 stvari) - pokazalo ni nič ker tako mičkeni otročki imajo itak občutljivo kožico in je bilo vse rdeče. Sva se pa zmenile da grem na dieto brez mlečnih in jajčnih beljakovin in pa opazovati po kateri hrani ga še dajejo krčki in to eliminirati iz prehrane (moje). Druga možnost pa je bila prekiniti dojenje in dajati AM - alernovo, ki pa je niti v sanjah ni hotel piti ker je tako zanič.
Torej začela sem prehano iz 0. Itak že prej nisem skoraj nič več jedla ker je bilo tako hudo. Začela sem zaradi tega tudi mleko zgubljat. No in sm začela jesti najprej vse kar sm našla riževega v trgovini in pa navadne krekerje, pa seveda kruh brez mleka (navaden kruh). Nato pa ssem vsake 2 dni uvedla novo živilo v svojo prehrano in tako ugotovila kaj mu škodi.
Škodlo mu je : jajčna in  mlečne beljakovine, svinjsko meso (katastrofa), sojini izdelki (katastrofa na kvadrat).
Kasneje so mu pri  6 mesecih še enkrat ponovili ubodne teste, kjer ni pokazalo nič. So pa ubodni testi (tudi po besedah alergologinje same) zelo nezanesljivi in velikokrat ne pokažejo realnega stanja.
Ker je naš Markec zelo dobro napredoval in smo pri 7,5 mesecih poskusili skutke in jogurt in je zelo dobro prenesel (s te da sem prej en teden jaz jedla to in ga dojila) mu krvnih preiskav niso delali.
Prinas HB ni šlo za alergijo ampak za preobčutljivost želodčka (očitno še ni bil dovolj razvit).
Moram pa poudarit da smo mi imeli le zelo hude trebušne krče in kri v blatu (kar je bila najbrž posledica trebušnih krčev). Nismo pa imeli nobenih izpuščajev na koži ali kakorkoli drugače poškodovano kožo kot posledica alergije. To sem napisala zato ker običajno se lagergija na hrano kaže tudi na koži (atopični dermatitis ....)

No to je na kratko  :icon_rolleyes: vse. Če te kaj še zanima pa me kar vprašaj.

PETYA

na tole običajno jaz ne bi dajala
mi smo imeli samo krče in nič drugega  :icon_neutral:
Pa smo imeli alergijo na jajce in LI

zanna

ja pr nas na koži ni nič vidit. ima nekaj mozoljčkov po obrazu okrog ust. sam to je pomoje zato ker veliko poliva in se slini in ima po moje zato mozoljčke ker je koza skos vlažna, se nima časa zares posušit.

ADI

#11
November 24, 2009, 09:31:12 Last Edit: November 24, 2009, 09:32:11 by ADI
No samo še toliko,

Danes je Mark star 2 leti in 4 mesece (skoraj) in je VSE. Če bi se kakorkoli pokazalo da česa od zgoraj naštetega nebi prebavljal, (kar ni, ko je bil dojenček) mu definitivno danes ne bi dajala za jest. Ker pa zelo lepo kaka (nima driske ali pa kakšnih bolečin v terbuščku) pa mu privoščim čimbolj raznoliko hrano - kar seveda odraščajoči otroci tudi potrebujejo.

Še danes sem zelo hvaležna sposobni in skrbni alergologinji Dr. Deisinger (upam da nisem narobe napisala) da smo s skupnimi močmi našega škrata rešili bolečin in drugih težav.


Twin

mi smo tudi imeli alergije od rojstva dalje, pa nobenih koznih sprememb...

Meba

#13
December 15, 2009, 20:00:18 Last Edit: December 15, 2009, 20:20:14 by Meba
Hej, sicer vidim, da je tema odprta že en čas, pa vseeno, da odgovorim.

Naš sonček je tudi nekje od okr. 1 meseca imel zelo tekoče blato in sluz v blatu (sem tudi tu spraševala o tem). Sama sem sklepala, da bi lahko bila kakšna alergija in sem izključevala določena živila, kar je tudi malo pomagalo. Je pa zelo dobro napredoval in ga zato ni pediatrinja pošiljala naprej. No, enega dneva smo tudi mi imeli malo krvi v blatu. Smo šli takoj v bolnico, kjer so ugotovili, da kri ni njegova, ampak moja, tako da me je moral med dojenjem nekako malo ugrizniti oz. poškodovati bradavico (kar pa se ni videlo in me tudi ni bolelo). So pa našli krvave nitke tudi drugače v njegovem blatu, ki niso bile vidne s prostim očesom, ampak spet je bila HB moja kri.

Tako da, tudi ta možnost obstaja, je pa treba sigurno it k pediatrinji, da se ugotovi zakaj gre.

So mu pa v bolnici vzeli tudi kri in naredili test za alergijo, ki ni pokazal nič; smo pa kasneje bili še na bioresonanci, kjer pa so se pokazale neke preobčutljivosti zaradi kandide (mleko,jajca). Smo en čas hodili tja na terapije; odkar pa jemo gosto hrano se je blato čisto izboljšalo, tako da upam da je to to in so vse preobčutljivosti izzvenele ali pa še dokončno  bodo.

Upam, da ste vi že vse rešili in da ste OK.

zanna

evo spet mi. torej po dieti brez KML so se krčki skoraj popolnoma nehali.

zdaj smo pa začeli z GH. in sicer najprej z mlečnimi kašicami milupa, je bilo vse ok. zdaj pa je 3x jedel korenček. en dan cel dan ni kakal, ampak je potem obilno zvečer in zjutraj. danes pa zjutraj ogroooomno in potem dejansko še po celi previjalni. blato je bilo svetlo, mogoče malo zeleno in penasto. vmes tudi malo nitk krvi.

je imela katera podobno izkušnjo.

no pa še nekaj. saj mogoče niti nima povezave. najprej se mu je naredil kot majhen rdeč mozoljček na stegnu pribl. 2 dni nazaj, danes pa sta še dva (eden na ličku in eden pod bradico).

Go Up