Nizek hemoglobin v nosečnosti

Started by pikolina., May 03, 2010, 17:08:58

previous topic - next topic
Go Down

pikolina.

Pozdravljeni!

Sem drugič noseča in je ginekologinja (v 28 tednu) ugotovila slabokrvnost. Že v prvo sem bila precej slabokrvna, vendar so mi pomagale tablete hematopan 100, da je bila vrednost železa v krvi normalna.

Zdaj pa po enem mesecu jemanja teh tablet stanje ni nič izboljšano...vrednost hemoglobina se je iz 84 dvignilo le na 93! Danes mi je ginekologinja dala napotnico za transfuzijo krvi v LJ porodnišnici.

Ali ima katera izkušnje s tem!? Je katera že bila na transfuziji krvi zaradi slabokrvnosti, kako to izgleda?? Ali katera ve kolikšna je meja za takojšnjo transfuzijo? Ne poznam teh stvari, zato sem se odločila povprašat vas.  :icon_wink:

Vsakršna izkušnja, obrazložitev mi bo prišla prav. Hvala!

LP

Čimičanga

Meni je pomagal sveže iztisnjen pomarančni sok pomešan s sokom rdeče pese, da je bilo bolj užitno. Pa seveda suhe marelice, govedina, zelena zelenjava ...


Skupaj zmoremo vse!

pikolina.

No jaz sem v tem času že bila v porodnišnici na kontroli in panika je odveč, povečali so mi dozo zdravil, ki jih že jemljem, tako da se zaloge počasi obnavljajo (baje ne gre tako zelo hitro gor)... :sm_cool: So mi povedali, da sploh nisem v rizični skupini in da je vsak korak kar se tiče infuzije železa direkt v žilo, odveč. Se je ginekologinja očitno ustrašila prehitro... :icon_wink:

Se pa trudim v tej smeri, da s hrano (meso, zelenjava, sadje) čimveč železa dobim, znam že napamet kaj vsebuje veliko železa  :icon_rolleyes:  :icon_lol:...upam, da bo vrednost počasi rastla navzgor. Hvala Janjika.

Kaia

pikolina: super da je boljše. Ti samo uživaj še v nosečnosti.

Go Up