Po izteku porodniške - zavod za brezposelne

Started by Misty, May 16, 2010, 18:08:24

previous topic - next topic
Go Down

Misty

Pozdravljeni,

verjetno me po izteku porodniške to čaka. Kaj moram storiti? V kolikem času se moram prijaviti na zavodu, kakšne pravice imam ( imam 12 let delovne dobe, dva otroka ). Kako je glede zavarovanja-zdravstvenega, kako je z delovno dobo, če sem na zavodu. Prosim Vas za čimveč informacij.

Lp


mala zabica

Jaz sem imela enak primer. V roku 8. dni sem se šla prijavit na zavod, potem prejemaš še denarno nadomestilo - če si zaposlen več kot 1 leto 3 mesece, če pa več kot 5 let se mi zdi, pa dobivaš nadomestilo 6 mesecev. V tem času si zavarovana z strani zavoda. Sicer pa ti bodo tako tam vse razložili.
V tem času te maximalno pošiljajo na razna izobraževanja in na razgovore,...
Če si na zavodu, ti delovna doba ne teče, prav tako ne če gre na delovni preizkus ali usposablanje.

Tako je bilo meni rečeno, če ima katera natančnješe informacije, pa naj le spororči

tanisa

v soboto se mi izteče porodniška,imam tri otroke s partnerjem živimo skupaj,on dobiva dokaj solidno plačo okoli 700eur,zanima me koliko bi znašala socialna,če je bom sploh dobila?hvala za odgovore

tanisa

pa še eno vprašanje,ko sem odšla v porodniško sem dobila knjigo,bila sem zaposlena za določen čas,delala pa sem skoraj leto in pol

fedora

Če si bila zadnjih 12 mesecev zaposlena in je bila odpoved s strani delodajalci ti pripada denarno nadomestilo od 3-6 mesecev.Prve 3 mesece 70% plače in potem še 3 mesece 60% plače. Pojdi na zavod tam ti bodo vse lepo razložili.

NenicaNena

Zavod za zaposlovanje ali csd ti ne plačuje zavarovanja. Oba sma bila pred porodom brezposelna in sma morala sama plačevati osnovno in dodatno zavarovanje.
Višina socialne (ne denar na borzi) je določena 229 eur na osebo, en otrok je 68 eur, vendar če imata dohodek pa mislim da se to kr zniža. Saj za družino z enim otrokom je (baje) dovolj 485 eur.

PETYA

Zavarovanje ti plačuje občina,če se ne motim  :icon_wink: :icon_neutral:

NenicaNena

Ni rečeno, saj pravim midva sma si oba morala plačevat.


NenicaNena

Piše lahko vse pa še več, oba sma dala vlogo na občini in oba dobila zavrnjeno ... tak pač je.

PETYA

ne ,tako ni. Če ne izpolnjujeta pogoje potem tako kot vedno niste upravičeni. Če pa izpolnjujete se lahko zavaruje preko občine  :icon_wink:

zaljubljena23

še ena, ki je brezposelna in si mora obvezno zavarovanje plačevati sama...Namreč na občini so zavrnili mojo prošnjo, ker kao živim pri starših in imata oba dohodek, tako lahko onadva plačata to položnico..Tako so meni dejali...

Če pa dobivaš socialno pomoč pa dodatnega zavarovanja ne plačuješ..Odločbo iz CSD-ja moraš nesti na zavarovalnico kjer si dodatno zavarovan in ti dajo polico v mirovanje...masika

zaljubljena kaj nimaš svojega gospodinjstva prijavljenega?zaljubljena23

masika...ne...Na to sploh nisem pomislila :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:masika

ajoj ;), te pa hitro zrihtatGo Up