Samo ena je MAMA | mama.si

TRUDI ZA REVIJO MAMA_1_-1 V sodelovanju z znamko Trudi smo vam pripravili nagradno igro  in sicer podarjamo 3x paket izdelkov, ki so predstavljeni na fotografiji.

 

KOŽA VAŠIH OTROK JE DRAGOCENA:

Mamice se veliko ukvarjamo z razvojem svojih otrok od njihovih prvih dni življenja. Ni nam vseeno, kaj poje naš malček ali malčica, zanima nas, ali je prve korake naredil dovolj zgodaj ali so pravočasno zrastli prvi zobki, kdaj je pravi čas otroka odvaditi od pleničke … Prvič izgovorjena »mama« se nikoli ne pozabi. Kaj pa koža? Kako pogosto se vprašamo o koži naših malčkov? Koža je največji organ našega telesa, ki je primarno zadolžen za zaščito organizma. Skozi njo iz organizma izločamo strupene snovi, v organizem pa vnašamo tisto, kar nanašamo nanjo ali prejmemo iz okolja. Koža je porozna in skozi njo v krvni obtok in organizem prodrejo snovi iz okolja. Zato ni vseeno, kako skrbimo za kožo svojih dojenčkov in otrok.

Preveč čistoče lahko škoduje

Prvi nasvet je: dojenčkov ne umivajte prepogosto, umivajte jih takrat, ko so umazani. Dojenčki so čisti. V prvem letu življena koža ni povsem razvita in ima posebne značilnosti: je bolj nagnjena k okužbam in razdraženosti (pH kože je ob rojstvu približno 7, pri odraslih pa 5,5), njen hidrolipidni film je še zelo nežen, zato je obrambna funkcija kože manj učinkovita. Koža pa je tudi bolj suha in ranljiva. Razmerje med površino kože in telesno težo je pri dojenčkih večje kot pri odraslih, zato skozi kožo v telo prodre večja koncentracija nanešenih izdelkov.

 

Nagradno vprašanje je: Katera sestavina je prisotna v skoraj vseh izdelkih otroške negovalne kozmetike Trudi?
Odgovore s svojimi podatki (ime, priimek, naslov)pošljite na mail nagrada@mama.si s pripisom TRUDI. Nagradna igra traja do nedelje 21.6.2015, nagrajenci pa bodo objavljeni v ponedeljek 22.6.2015.

ŽREB JE BIL TOKRAT NAKLONJEN:

1. SUZANA JOVANKIĆ
2. KARMEN POLOVIČ

3. ANDREJ PUŠ


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE