Samo ena je MAMA | mama.si

8 razlogov, zakaj je igra tako zelo pomembna?

Ena izmed najljubših aktivnosti mladih staršev je opazovanje otroka. Tistega zadovoljnega obraza, ko se popolnoma preda igri, jo odkriva in se ob tem pametno smehlja. Samo opazovanje nam že da novih idej, kako se z otrokom igrati in kakšne aktivnosti mu lahko ponudimo.

Ko otroku damo možnost, da raziskuje, odkriva in razvija domišljijo, mu s tem odpremo svet, kjer lahko razvija svoje lastne sposobnosti. Igra ne razvija le fizične, družbene in kognitivne kompetence, ampak spodbuja tudi razvoj otrokove samopodobe in osebnega zadovoljstva. Raziskave so pokazale, da je količina časa, ko se otrok prosto igra, povezana tudi z njegovim osebnim zadovoljstvom, ko ta odraste.

8 razlogov ZA igro!

1.      Igra pomaga otrokom pri spoznavanju samega sebe in razumevanju njihovega fizičnega in družbenega sveta.

2.      Igra otrokom ponuja priložnost, da ugotovi, kako stvari delujejo, kako se razumeti z drugimi in kako delovati v različnih vlogah.

3.      Igra stimulira in poudarja otrokovo kreativnost in domišljijo.

4.      Igra ponuja bogat vir razvoja jezika in socialne kompetence.

5.      Igra spodbuja razmišljanje in sposobnost reševanja izzivov.

6.      Igra je integracija različnih kompetenc: jezikovnih, socialnih, kognitivnih, domišljiskig in fizičnih.

7.      Igra spodbuja samopodobo in razvoj vrednot.

8.      Igra spodbuja radovednost in povečuje koncentracijo.

Pred več kot osemdesetimi leti je Fisher-Price z razumevanjem in zavedanjem, kako neposredna igra spodbuja malčkove spretnosti, začel s poslanstvom, ki je še danes njihova gonilna sila – izdelovanje poučnih igrač.

Pisane razpoloženjske voščenke

Voščenke, ki so obarvane z glasbo, so prepoznavna igra, ki pomaga pri učenju vaših malčkov. Poučujejo ga o barvah in zaporedju, hkrati pa ga seznanjajo z občutki in čustvi! Če otrok razvrsti voščenke v prave zareze, vas nagradi s pesmicami in frazami. Pritisnite na voščenke in prisluhnite pesmicam, ki povezujejo občutja: na primer: “Jaz sem rdeča in sem jezna!” Vsaka voščenka uči tudi o zaporedju številk in barv. Razpoloženjske voščenke prinašajo številne nove in zanimive izzive: tako za otroke kot njihove starše. Primerna je za malčke od 18 mesecev dalje.

Najbolj prepoznavna Fisher-Price igračka

Pametni koža verjetno najbolj prepoznavna igrača Fisher Price. Ima več kot 50 pesmic za prepevanje, melodij in fraz – prav vse v slovenskem jeziku! Uči črke in abecedo, številke in štetje, barve in dele telesa. Še vedno je enako mehak in ljubek prijatelj, ki se na malčkov dotik odziva z norčavimi izjavami in pesmicami za pripevanje – tako kuža kot sestrica pa sedaj prihajata s tehnologijo Smart Stages™ (pametne stopnje), ki spreminja učno vsebino, ko malček raste! Ker se vsak malček razvija v svojem ritmu, vam tehnologija Smart Stages™ daje možnost, da izberete stopnjo, ki je najboljša za vašega malčka. Na treh stopnjah igre obstajajo različne razvoju primerne pesmice, fraze in zvoki.

Dojenčki že v prvih mesecih življenja radi opazujejo pisane barve, predmete, ki se gibljejo in oddajajo zanimive zvoke. Prav to stimulira njihovo možgansko aktivnosti in razvoj. V prvih mesecih dojenčki še nimajo motoričnih sposobnosti, se pa veliko naučijo z opazovanjem. Kasneje dojenčki že posnemajo dejanja in bodo želeli delati isto, kot vi – na primer mahanje z ropotuljico, prestavljanje in metanje predmetov. Pred prvim letom so že sposobni igre, na primer podajanja žoge ali kakšnega drugega predmeta.


Tag-i

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE