Samo ena je MAMA | mama.si

ovseno mlekoOvseni napitek

Po domače ga imenujejo tudi »ovseno mleko«, čeprav po definiciji pravzaprav ne more biti mleko – pravilno je napitek. Priprava je zelo enostavna in odpira, tako kot vedno, vrata v eksperimentalni svet domišljije kombiniranja sestavin.
Osnova so ovseni kosmiči, voda, malo soli in kakšen dodatek okusa, kot npr. vanilja, cimet, ingver, kokos, med in podobno.

Sladkorja nismo uporabili, je pa to stvar vaše presoje, zato napitek poskusite in se odločite sami (vsekakor priporočamo čim manjše količine sladkorja, če že morajo biti).
Kaša iz ovsenih kosmičev, ki ostane na cedilu, je čudovita ideja za zajtrk. Postrezite jo s pretlačenim sadjem ali pa jo vmešajte v žitno kavo z malo medu.

Recept:
1 liter vode,
100 g ovsenih kosmičev,
1 strok vanilje,
ščepec soli.

Vodo zavremo skupaj s  strokom vanilje. Odvzamemo strok in vmešamo kosmiče, solimo. Stepemo in pustimo stati čez noč. Zjutraj precedimo čez cedilo ali gazo (ali tetra pleničko).

 

Recepte za rižev napitek, lešnikov napitek pirin napitek in riževo mandljev napitek, si lahko preberete v majski številki revije Mama.


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE