Samo ena je MAMA | mama.si

grahov golaz

KOLIKO OSEB: 3

ČAS ZA PRIPRAVO/5 min

ČAS KUHANJA/20 min

CELOTEN ČAS/25 min

KAJ POTREBUJEM

RDEČA ČEBULA, 1/2 manjše
ČESEN, 1 manjši strok
GRAH, svež ali zamrznjen, 250 g*
PARADIŽNIKOVI PELATI, konzerva, 200 g
FETA, 100 g
OLJČNO OLJE, 1 jušna žlica
META, 1 manjši šopek
BAZILIKA, sveža ‒ nekaj listkov ali sušena ‒ 1 večji ščep
ORIGANO, 1 večji ščep
CIMET, 1 manjši ščep
MUŠKATNI OREŠČEK, 1 manjši ščep
LOVOROV LIST, 1 manjši
RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 večji ščep

KAKO TO GRE:

Olje segrejemo in na njem zarumenimo čebulo, nato pa dodamo stisnjen česen; takoj ko zadiši, dodamo v jed grah, dobro premešamo, nato pa zalijemo s pelati ter jih na grobo pretlačimo z vilicami.  Dodamo vse začimbe in pokrijemo, da se golaž počasi kuha na srednjem ognju.
Preden postrežemo, na golaž nadrobimo feto in okrasimo s svežo meto.
NAMIGI

* Če uporabite grah iz pločevinke, ga dodajte v golaž proti koncu kuhanja, ker bo drugače preveč razpadel.
* Zraven golaža se prileže rezina koruznega kruha.


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE