Samo ena je MAMA | mama.si

KITAJSKA JUHASestavine:

0,5 l čiste zelenjavne juhe

200 g bučk

25 g posušenih jurčkov

50 g graha

80 g piščančjega mesa brez kosti in kože

½ žličke jedilnega škroba

1 žlička sojine omake

ščepec soli

 

Priprava:

Bučke olupimo, če so večje in starejše in imajo bolj trd olupek, sicer pa mlade bučke lahko samo operemo in narežemo na kolobarčke. V slani vreli vodi jih kuhamo približno pet minut, nato pa odcedimo.

Jurčke namočimo za približno 20 minut.

Piščančje meso narežemo na drobne koščke, povaljamo v škrobu in potresemo s soljo. Meso pustimo počivati v hladilniku približno 15-20 minut. Nato zavremo slano vodo in meso med stalnim mešanjem kuhamo tako dolgo, dokler ne postane belo. Nato ga odcedimo.

Juho zavremo, dodamo bučke in jih kuhamo 15 minut na zmernem ognju. Nato dodamo še grah, meso in sojino omako in kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kuhanim rižem.


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE