Samo ena je MAMA | mama.si

Eggplant-croquettes-550x366Sestavine:

2 srednje velika jajčevca

1 skodelica ribanega sira

1 skodelica krušnih drobtin

2 jajci

2 žlici suhega peteršilja

2 žlici nasekljane čebule

1 skodelica rastlinskega olja

1/2 žličke soli

 

Priprava:

Pečico ogrejte na 175°C.

Jajčevce olupite in narežite na kocke. Kocke naložite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite jih tako dolgo, dokler se ne zmehčajo. Ko so mehke, jih vzemite iz pečice in pretlačite v srednje veliki skledi.

Dodajte drobtine, sir, stepena jajca, peteršilj, čebulo in sol ter dobro premešajte.

V večji ponvi segrejte olje. Zmes iz jajčevcev oblikujte v svaljke in jih previdno položite v vroče olje. Najprej jih popecite na eni strani. Ko bodo kroketi zlato zapečeni, jih obrnite in popecite še na drugi strani. Na vsaki strani naj se pečejo približno 5 minut. Preden jih postrežete, naj se odcedijo na papirnatih brisačah.

Oblikovane krokete lahko tudi zamrznete in jih spečete kasneje. Vendar bodite pozorni, da jih boste pekli na malce manjšem ognju malo dlje časa, da se povsem pregrejejo.


Tag-i

Sorodni članki

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE