Samo ena je MAMA | mama.si

shutterstock_24069310Sestavine:

1/3 skodelice margarine

1/3 skodelice moke

3 skodelice mleka

2 velika krompirji

1 mlada čebulica

1/2 skodelice naribanega trdega sira

1/2 skodelice kisle smetane

ščepec soli

 

Priprava:

Krompir specite v pečici. Ko je pečen, ga olupite in razdrobite ali narežite na kocke, kolikor se bo dalo. Mlado čebulo drobno nasekljajte. Raztopite margarino in počasi vanjo vmešajte moko. Nato vmešajte mleko in pri tem stalno mešajte, dokler se masa ne zgosti. Dodajte krompir in čebulo. Ob pogostem mešanju počakajte, da juha zavre.

Ko zavre, zmanjšajte ogenj in kuhajte 10 minut.

Ponovno ogrejte pečico na 200 stopinj. V juho vmešajte sol, kislo smetano in sir, nato pa lonec postavite v pečico za toliko časa, dokler se sir ne stopi.

Postrežete jo lahko s sirovo skorjico, ali pa juho dobro premešate, preden jo ponudite. Izbira je vaša.

 

 


Tag-i

Sorodni članki

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE