Samo ena je MAMA | mama.si

prosena kaša s sadjemSlive, banane in prosena kaša

25 g sliv (½ pesti svežih ali 3 suhe slive)

25 g banan (½ pesti)

10–15 g prosene kaše (1 zravnana do ¾ zvrhane žlice, za 40 do 90 gramov kuhane) in

¾–1¼ dcl vode

3–5 g olja (½–1 žlička; repično, sojino, orehovo, olivno ali sončnično)

 

Oplaknjeno proseno kašo in narezane slive (sveže ali suhe) kuhajte v vodi 10 minut. Kuhano pustite v pokriti kozici. Prosena kaša tako vpije preostalo vodo in se v njej še dokuha, z vodo pa vsrka tudi morebitne vitamine in minerale. Banano narežite na kose, pretlačite in dodajte primerno ohlajeni proseni kaši s slivami. Po potrebi dodajte nekaj žlic vode, dodajte olje in premešajte ter ponudite po žlički.

Slive so odličen sadež – ker vsebujejo veliko sladkorja, lahko iz njih skuhate obstojno marmelado tudi brez dodajanja sladkorja, to pa lahko zmeraj uporabite kot hiter sadni obrok ali kot dodatek jedem. Slive vsebujejo veliko železa.

 


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE