Samo ena je MAMA | mama.si

imagesSestavine:

4 jajčevci

4 krompirji

4 zelene paprike

4 čebule

1 jedilna buča

3 paradižniki

200 g stročjega fižola

200 g šampinjonov

4 stroki česna

1/8 skodelice kopra

1/8 skodelice origana

1/8 skodelice bazilike

200 ml redke paradižnikove mezge

1/4 skodelice olivnega olja

sol po okusu

 

Priprava:

Jajčevce olupite in razrežite na 2 cm velike kocke. Približno 3 ure jih pustite v slani vodi, da ne bodo preveč grenki.

Pečico ogrejte na 190°C.

Krompir olupite, paprike, čebulo, bučo in paradižnike očistite in vso to zelenjavo narežite na približno 2 cm velike kose. Fižolu odrežite repke in odstranite nitke, nato pa stroke razrežite na pol. Šampinjone operite, odstranite kožico s klobučkov in jih razrežite na polovice. Olupite česen.

Jajčevce odcedite in jih dodajte ostali narezani zelenjavi. Dodajte drobno nasekljana zelišča. Svetujemo, da uporabljate sveža zelišča, ker imajo boljši okus. Dobro premešajte, da bodo zelišča po vsej zmesi, in stresite zelenjavo v pekač. Zalijte s paradižnikovo mezgo in olivnim oljem.

Pecite približno dve uri. Po potrebi med pečenjem zalivajte z vodo, da se narastek ne bo preveč izsušil.

 


Tag-i

Sorodni članki

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE