Samo ena je MAMA | mama.si

 

Sestavine:

10 ml olja4624544-446525-buckwheat-porridge-with-mushrooms-on-plate

2 nasekljani šalotki

1 strok česna, nasekljan

1 steblo zelene, nasekljano

120 g šampinjonov ali jurčkov,

narezanih na lističe

1 jajčni beljak

ščepec soli in popra

 

240 ml ajdove kaše

480 ml kokošje juhe

15 ml sončničnih semen

 

 

V visoki ponvi segrejte olje in nanj stresite zelenjavo in gobice. Na srednje močnem ognju jo ob stalnem mešanju dušite približno pet minut. Iz beljaka stepite sneg, ki ste mu dodali sol in poper. Vmešajte ga v zelenjavo. Dodajte ajdovo kašo, prilijte juho in kuhajte, dokler ne zavre. Nato zmanjšajte ogenj, pokrijte posodo in kuhajte, dokler kaša ne vsrka vse tekočine. Če ste jo dali premalo in kaša še ni povsem mehka, dolijte kanček vode ali juhe. Kuhano kašo servirajte na krožniku in jo okrasite s sončničnimi semeni, lahko pa tudi s peteršiljem.

 


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE