Samo ena je MAMA | mama.si

Sestavine:H2-130919790

300 g ajdove moke

1 žlica olja ali svinjske masti

150 g ocvirkov

1 ščepec soli

 

Priprava:

Zavremo liter soljene vode. Ko voda zavre, vanjo stresemo moko, da nastane kepa, in jo nekaj minut pustimo vreti. Potem temperaturo znižamo in v nastalo kepo z ročajem kuhalnice naredimo 2–2,5 centimetra široko luknjo. Lonec pokrijemo in kuhamo še 20 minut.

Polivka:

Medtem, ko se žganci kuhajo v ponvi segrejemo olje in dodamo ocvirke, ki jih na hitro popečemo, da zadišijo in lepo porjavijo. Nato jih odstavimo in pustimo, da se ohladijo.

Kuhano ajdovo kepo odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Odlijemo vodo, pri čemer je nekaj shranimo za pozneje. Močnato kepo dobro razmešamo. Če so žganci presuhi, jim prilijemo nekaj tekočine, ki smo jo shranili od kuhanja.

Žgance s kuhalnico zajamemo iz lonca, z vilicami pa jih nadrobimo v večjo skledo. Prelijemo jih z ocvirki in pustimo stati nekaj minut.


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE