Samo ena je MAMA | mama.si

Fall leaves with pumpkin on white background

SESTAVINE ZA PALAČINKE:

1/2 skodelice moke

2 jajci

2/3 skodelice mleka

 

SESTAVINE ZA NADEV:

30 g masla

1 žlica moke

1/4 skodelice mleka

3/4 skodelice naribanega sira

2 skodelici pretlačene kuhane buče

2 jajci

1 jajčni beljak

1/2 žličke mletega muškatnega oreščka

2 žlici nasekljanega svežega drobnjaka

 

PRIPRAVA:

1.Iz moke, jajc in mleka naredite maso za palačinke in specite 6 palačink, premera približno 24 centimetrov.

2.Stepite jajca za nadev. V ponvi stopite maslo in na njem porjavite moko. Odstavite z ognja in vmešajte mleko. Vrnite na štedilnik in zavrite, da se omaka zgosti. Vmešajte sir in bučo, nato še jajca, jajčni beljak, muškatni orešček in drobnjak. Pustite, da se nadev ohladi.

3.Na veliko krpo, ki ste jo rahlo potresli z moko, položite palačinke, po tri v vrsto, da se rahlo prekrivajo in tvorijo nekakšen pravokotnik. Premažite jih z nadevom. S pomočjo krpe previdno zvijte.

4.Nato rulado zavijte v krpo in jo na obeh straneh zvežite. V vreli vodi jo kuhajte približno 15 minut. Previdno jo vzemite iz vode in preložite na krožnik, ohladite in za čez noč postavite v hladilnik.

5.Preden postrežete, odvijte rulado iz krpe in jo narežite.

 

 


Tag-i

Sorodni članki

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE