Samo ena je MAMA | mama.si

 

Bučni čokoladni kolač

KOLIKO PORCIJ: 8

ČAS ZA PRIPRAVO/10 min

ČAS KUHANJA/45 min

KAJ POTREBUJEM

PIRINA POLNOZRNATA MOKA, 200 g

MASLO, 50 g

RJAVI SLADKOR, 50 g

BANANA, 2 zreli

BUČA HOKAIDO, 100 g (kuhana in pretlačena)

VINSKI KAMEN (ali pecilni prašek), 2 čajni žlički

KISLA SMETANA, 50 ml

JOGURT, 50 ml

SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička

PRAVI KAKAV, 2 zvrhani jušni žlici

MLEKO, nekaj žlic (ali po potrebi)

TEMNA ČOKOLADA, 100 g

OREHI, drobljeni, nekaj žlic

KAKO TO GRE

Maslo raztopimo na sobni temperaturi in penasto zmešamo s sladkorjem.

Dodamo dve pretlačeni banani in spasirano bučo. Dobro premešamo.

Moko posebej zmešamo s pecilnim praškom in sodo bikarbono, primešamo kakav in vse skupaj zmešamo s prvo maso. Dodamo kislo smetano in jogurt.*

Damo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo na 180 °C 45 minut; po tem času z leseno palčko preverimo v sredini, če je že pečeno; če še ni, pustimo še 5 minut in ponovno preizkusimo.

Pecivo ohladimo.

Nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in polijemo čez pecivo, čez pa nadrobimo orehe.

NAMIG

Če je masa premokra, dodamo še malo moke, če je presuha, dodamo malo mleka; naj bo približno enake gostote kot masa za mafine.

Recept prispevala:BOOBEEFOODEE
Bučni čokoladni kolač


Tag-i

Sorodni članki

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE