BUČNO ČOKOLADNO PECIVO
KOLIKO PORCIJ: 8
ČAS ZA PRIPRAVO/10 min
ČAS KUHANJA/45 min
KAJ POTREBUJEM
PIRINA POLNOZRNATA MOKA, 200 g
MASLO, 50 g
RJAVI SLADKOR, 50 g
BANANA, 2 zreli
BUČA HOKAIDO, 100 g (kuhana in pretlačena)
VINSKI KAMEN (ali pecilni prašek), 2 čajni žlički
KISLA SMETANA, 50 ml
JOGURT, 50 ml
SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
PRAVI KAKAV, 2 zvrhani jušni žlici
MLEKO, nekaj žlic (ali po potrebi)
—
TEMNA ČOKOLADA, 100 g
OREHI, drobljeni, nekaj žlic
KAKO TO GRE
Maslo raztopimo na sobni temperaturi in penasto zmešamo s sladkorjem.
Dodamo dve pretlačeni banani in spasirano bučo. Dobro premešamo.
Moko posebej zmešamo s pecilnim praškom in sodo bikarbono, primešamo kakav in vse skupaj zmešamo s prvo maso. Dodamo kislo smetano in jogurt.*
Damo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo na 180 °C 45 minut; po tem času z leseno palčko preverimo v sredini, če je že pečeno; če še ni, pustimo še 5 minut in ponovno preizkusimo.
Pecivo ohladimo.
Nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in polijemo čez pecivo, čez pa nadrobimo orehe.
NAMIG
Če je masa premokra, dodamo še malo moke, če je presuha, dodamo malo mleka; naj bo približno enake gostote kot masa za mafine.
Recept prispevala:BOOBEEFOODEE