Samo ena je MAMA | mama.si

img_5251Sestavine:

žlica oljčnega olja

3 do 5 velikih korenčkov

5 brstičnih ohrovtov

polovica majhne cvetače

2 do 3 krompirje

1 mala pločevinka graha

1 mala pločevinka koruze

1 jušna žlica riža

ščepec popra in ščepec posušenih zelišč: majaron, peteršilj, zelena

sol po okusu

 

Priprava:

Zelenjavo očistimo in operemo. Narežemo jo na primerno velike kose (kocke).

V posodi na srednji temperaturi segrejte olje, dodajte korenček in ga približno 5 minut pražite na olju, da se zmehča. H korenčku stresite brstični ohrovt in cvetačo in dušite še približno 5 minut. Dodajte še ostalo zelenjavo in dušite še 5 minut. Če je potrebno prilijte še nekaj olja. Na koncu dodajte še krompir, riž in začimbe. Vse skupaj dobro premešajte in dolijete toliko vode, da zelenjava v njej lepo plava.

Povečajte temperaturo in počakajte, da juha zavre. Po potrebi dodajte še malo soli, lahko tudi jušno kocko.

Zmanjšajte temperaturo, posodo pokrijte s pokrovko in na zmernem ognju kuhajte še približno pol ure. Če se vam zdi, da je juha pregosta lahko prilijete še malo vode.

 


Tag-i

Sorodni članki

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE