Samo ena je MAMA | mama.si

SAM_1118aTesto:

1,25 skodelice moke

90 g masla

1 jajčni rumenjak

1 žlica vode

Nadev:

100 g šunke

130 g koruze v zrnju

1 čebula

3/4 skodelice ribanega

polnomastnega sira

3/4 skodelice kisle smetane

1/2 skodelice mleka

3 jajca

 

Priprava:

Moko, maslo, jajčni rumenjak in vodo zmešajte v čvrsto testo in ga v pokriti posodi postavite v hladilnik za pol ure. Nato ga razvaljajte in položite v okrogel pekač. Prebodite ga z vilicami, pokrijte s papirjem za peko in obtežite s fižolom, da se ne napihne.

V zmerno vroči pečici ga pecite 7 minut, nato odstranite fižol in papir in pecite še 7 minut.

Šunko narežite na koščke, čebulo pa drobno nasekljajte. Če uporabljate koruzo iz pločevinke, jo odcedite, zmrznjeno koruzo pa na hitro prekuhajte v slani vodi in odcedite.

V posodi zmešajte šunko, koruzo, čebulo in sir. Mešanico enakomerno potresite po testu. V posodi stepite jajca, kislo smetano in mleko in prelijte pito. V zmerno vroči pečici pecite 30 minut.

 


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE