Samo ena je MAMA | mama.si

unnamedSestavine:

1 kg sardin

1/2 skodelice olja

2 žlici narezanih kaper

2 stepeni jajci

1,5 skodelice krušnih drobtin

1 skodelica ribanega parmezana

olje za cvrtje

Za omako:

2 žlici olja

2 strok česna

1 majhna čebula

400 g paradižnikovih pelatov

2 žlici kaper

1/2 skodelice narezanih črnih oliv

 

Priprava:

Ribam odrežite glave. Prerežite trebuh, ribice razprite in previdno odstranite kosti. Ribe dobro operite in jih osušite. Čez noč jih marinirajte v olju in kaprah. Drugi dan jih odcedite. Zmešajte parmezan in drobtine in ribice spanirajte v jajcu in tako dobljeni mešanici. V ponvi segrejte olje in na njem popecite ribice. Na vsaki strani naj se pečejo približno dve minuti, dokler ne bodo zlato rjavo zapečene.

Nasekljajte česen in čebulo. V ponvi segrejte olje in na njem popražite česen in čebulo. Paradižnikove pelate stresite iz pločevinke v višjo posodo. Ne odlivajte soka, samo razkosajte pelate na manjše delce. Stresite v ponev in počakajte, da zavre. Nato zmanjšajte ogenj in paradižnik kuhajte tako dolgo, da povre približno polovica tekočine. Dodajte kapre in olive in omako prelijte čez ocvrte ribice.

 

 


Tag-i

Sorodni članki

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE