Samo ena je MAMA | mama.si

Escalopes-de-veau-panees-sauce-cremeuse-a-laneth-et-au-citron_399X302Sestavine:

4 telečji zrezki

navadna moka

1 jajce

2 žlici mleka

1 skodelica krušnih drobtin

2 žlici olja

Stepite jajce in vanj vmešajte mleko. Zrezke potolcite s kladivom za meso in jih spanirajte v moki, jajcu in drobtinah. Enakomerno jih popecite na vročem olju, nato pa postrezite z eno od omak.

 

Omaka z zelenim poprom

2 žlici zelenega popra iz pločevinke

15 g masla

4 mlade čebule

1/2 skodelice sladke smetane

1/3 skodelice kisle smetane

1 žlica limoninega soka

Poper odcedite in ga rahlo strite. Mlado čebulo drobno nasekljajte. Segrejte maslo v ponvi in na njem popražite poper in čebulo. Vmešajte smetano in limonin sok in omako samo pregrejte, ne da bi zavrela.

 

Limonina omaka s kaprami

15 g masla

1 čebula

2 žlički koruzne moke

1 skodelica kokošje juhe

2 žlički sladkorja

1 žlica limoninega soka

1 žlica kaper

Čebulo nasekljajte. Kokošjo juho lahko pripravite tudi iz kocke, če nimate kuhane. V ponvi stopite maslo in na njem popražite čebulo. V juho vmešajte sladkor, koruzno moko in limonin sok in mešanico prilijte čebuli. Med stalnim mešanjem kuhajte, dokler se omaka ne zgosti. Dodajte kapre.

 

Paradižnikova omaka s šampinjoni

15 g masla

1 žlica olja

1 čebula

250 g šampinjonov

1 strok česna

1 žlica paradižnikove mezge

400 g paradižnikovih pelatov

1/4 skodelice suhega belega vina

1/2 skodelice kokošje juhe

Čebulo nasekljajte. Šampinjone olupite in jih narežite na lističe. Česen nasekljajte. Paradižnikovih pelatov ne odcejajte, samo razkosajte jih in pustite v lastnem soku. V kozici segrejte maslo in olje in popražite čebulo. Dodajte šampinjone in česen in dušite, dokler se gobice ne zmehčajo. Dodajte paradižnikovo mezgo in pelate, vino in juho. Zavrite, zmanjšajte ogenj in v nepokriti posodi kuhajte približno 20 minut, dokler se omaka ne zgosti.


Tag-i

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE