Samo ena je MAMA | mama.si

pavlova-berries-sl-lSestavine:

8 beljakov

200 g sladkorja

150 g sladkorja v prahu

30 g jedilnega škroba

500 g jagodičevja (maline, borovnice, robidnice, jagode)

250 ml smetane

2 žlici sladkorja

2 cl vinjaka

 

Priprava:

Plitek pekač obložimo s peki papirjem. Vklopimo pečico na 100 °C.

Beljake z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg, ki mu med nenehnim mešanjem počasi dodajamo sladkor. Na sneg presejemo zmleti sladkor in jedilni škrob ter vse skupaj na rahlo in dobro premešamo.

Zmes nadevamo v napravo za brizganje z veliko odprtino. Na pekač nabrizgamo okroglo dno, za kar porabimo 3/4 zmesi. Iz preostale zmesi po robu nabrizgamo poljubčke, ki se skoraj dotikajo. Pekač s tortno osnovo potisnemo v ogreto pečico in torto v njej sušimo približno 8 ur. Vratca pečice naj bodo odprta za tolikšno režo, da gre vanjo ročaj kuhalnice.

Osnovo iz posušenega snega vzamemo iz pečice, potegnemo z nje papir, jo položimo na servirni krožnik in počakamo, da se dno ohladi. Jagodičevje operemo, preberemo in odcedimo. Smetano s sladkorjem čvrsto stepemo in dodamo še malo vinjaka. Osnovo na debelo namažemo z vinjakovo smetano, nato pa razporedimo po njej še jagodičevje.


Tag-i

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE