Samo ena je MAMA | mama.si

https://www.boobeefoodee.si/blog/

https://www.boobeefoodee.si/blog/

Reciklirane mesne kroglice v paradižnikovi omaki

KOLIKO OSEB: 2

ČAS ZA PRIPRAVO/15 min

ČAS KUHANJA/30 min

Za kroglice:

GOVEDINA IZ JUHE, 150 g
JAJCE, 1 kos
STARA ŽEMLJA, 1 kos
MLEKO, 1 dl
KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
PETERŠILJ, 1 jušna žlica
DROBTINE, 2 jušni žlici
POPER, ščep
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
POR, 2 manjša
ČESEN, 1 strok
KORENČEK, 2 manjša
GOMOLJNA ZELENA, 1/2 manjše
BAZILIKA, velik ščep
TIMIJAN, ščep
RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
PARADIŽNIKOVA OMAKA, v steklenici, 3 dl
TESTENINE SVEDRI, 150 g

KAKO TO GRE

Govedino natrgamo in zmeljemo z mešalnikom
Žemljo namočimo v mleku in kisli smetani. Ko je zmehčana, jo zmešamo k mesu.
Dodamo jajce in premešamo. Začinimo s poprom, dodamo peteršilj in primešamo olje. Dobro premešamo in postopoma dodajamo drobtine in mešamo v enotno zmes.
Pustimo počivati nekaj minut, da se drobtine napojijo.
Oblikujemo enako velike kroglice in jih pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 °C dobre pol ure. Na nekaj minut jih obračamo, da so povsod enakomerno zapečene.
Ko so kroglice lepo zapečene, jih odstranimo in pustimo, da se delno ohladijo.
Medtem pripravimo omako. Na malo vode podušimo na drobno narezan por in začinimo, ko skoraj vsa voda izpari.
Dodamo nasekljan česen in počakamo, da zadiši. Takrat primešamo na drobno nasekljano zeleno in korenček, nekajkrat premešamo, nato pa prilijemo malo vode, premešamo in pustimo pokrito na majhnem ognju, da se počasi kuha.
Po dobrih 5 minutah prilijemo paradižnikovo omako ter pustimo kuhati pol ure.
Proti koncu vmešamo kroglice.
Ko se nam omaka še kuha, pristavimo vodo, zavremo in v kropu skuhamo poljubne testenine.

RECEPT PRISPEVALI: BOOBEEFOODEE


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE