Samo ena je MAMA | mama.si

IMG_9139Sestavine:

40 dag jurčkov

40 dag riža

1 čebula

2 jušni žlici oljčnega olja

1 jušna žlica masla

1,5 l juhe (lahko iz kocke)

 

Priprava:

Drobno narezano čebulo prepražimo na oljčnem olju in maslu. Ko čebula postekleni, dodamo narezane jurčke in jih nekaj minut dušimo na zmerni temperaturi.

Riž dobro speremo po tekočo vodo in ga stresemo k gobam. Mešamo približno dve minuti, potem pa prilijemo eno zajemalko juhe in mešamo. Ko riž popije tekočino ga spet zalijemo z novo zajemalko juhe. Ves čas mešamo. To počnemo približno 25 minut. Ko je riž skuhan posodo odstavimo z ognja, posolimo in popopramo.

Rižoto serviramo na krožnik jo potresemo z naribanim parmezanom in nasekljanim peteršiljem.


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE