Samo ena je MAMA | mama.si

c3Sestavine:

1 skodelica vode

1/2 skodelice sladkorja v prahu

800 g češenj

1/4 skodelice višnjevega soka

1/3 skodelice limoninega soka

1 paličica cimetove skorje

1/3 skodelice kisle smetane

1/2 žličke mletega cimeta

 

Priprava:

V kozici zmešajte vodo in sladkor in ju segrevajte, da se sladkor stopi. Češnje v mešalniku sesekljajte v gladko zmes. Dodajte jih vodi, nato pa vmešajte še višnjev sok, limonin sok in cimetovo skorjo. Zavrite, pokrijte in pustite, da 5 minut rahlo vre. Nato odstranite cimetovo skorjo, juho odstavite z ognja, jo ohladite na sobno temperaturo, pokrijte posodo in jo za nekaj ur postavite v hladilnik. Ko jo postrežete, jo okrasite s kislo smetano in mletim cimetom.

 


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE