Samo ena je MAMA | mama.si

greek-meatball-lasagna-with-roasted-eggplant-and-zucchini-kerstin-sinkevicius-cake-batter-and-bowl-blogSestavine:

250 g pirine moke

1 žlička pecilnega praška

100 g masla

1 jajce

ščepec soli

Nadev:

1 žlica masla

400 g jajčevcev

200 g slanine

4 jajca

1 skodelica kisle smetane

50 g krušnih drobtin

50 g ribanega sira

ščepec ribanega muškatnega oreščka

sol

 

Priprava:

Rahlo namastite okrogel pekač za torto. Iz pirine moke, pecilnega praška, masla, jajca in soli zgnetite krhko testo, ga pokrijte in za eno uro postavite v hladilnik. Jajčevce očistite in naribajte. Slanino narežite na trakove. Jajčevce, slanino, 2 jajci, kislo smetano, sol in muškatni orešček temeljito zmešajte. Testo razvaljajte in z njim obložite pekač. Nadev enakomerno razporedite po testu in torto v srednje vroči pečici pecite približno 40-45 minut. Na maslu popražite drobtine. Odstavite jih z ognja in vanje vmešajte dve jajci in sir. Torto vzemite iz pečice, jo premažite s sirovo maso in pecite še 10 minut.


Tag-i

Sorodni članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE