Samo ena je MAMA | mama.si

PRI ZALOŽBI DIDAKTA JE IZŠLA NOVA USPEŠNICA JEPSPERJA JUULA

≈ Za bralke revije Mama velja za naročilo knjige v oktobru 15 % popust. Koda za uveljavitev popusta: mama ≈

Se sprašujete o lastnih mejah?

Se bojite prizadeti najbližje in najdražje?

Vas je strah nepriljubljenosti ali zavrnitve?

Potem je novi priročnik znanega danskega družinskega terapevta Jesperja Juula z naslovom Reci NE brez slabe vesti kot nalašč za vas.

 

 

Številni starši nameč dandanes težko najdejo način, kako reči ne ali kako svoj ne upravičiti, če ga že izrečejo. Večina jih raje neprestano izreka ja, da bi se izognila konfliktu ali da bi se otrokom prikupila. Juul skuša v svoji knjigi pojasniti, zakaj je znati reči ne pomembno za vsako osebno razmerje, ki je lahko uspešno le, če v njem ohranjamo svojo integriteto, kar pa storimo, če smo sposobni reči ne, kadar res mislimo ne.

 

Če kot starši nenehno dopuščate otroku, da prestopa vaše meje, vas starševstvo izčrpava, otrok pa se počuti krivega za vašo izčrpanost. Če pa v razmerju z otrokom upoštevate tudi svoje potrebe, meje in čustvene odzive, otroku nudite tisto, kar je najpomembnejše, to pa je starševsko vodstvo. Naučite ga bivati s soljudmi, izražati lastne meje in želje ter razvijati empatijo, samospoštovanje in socialne veščine.

 

Kdaj in čému torej reči ne? Dejstvo je, da za izrekanje ne ni pravila. Najboljši ne in najbolj ljubeč ne je tisti ne, ki ga izrečete, kadar z njim pritrjujete svojim mejam, vrednotam in željam. Ni pomembno, čému rečete ne in kako pogosto, temveč je pomembno, zakaj in kako to rečete. Iz pravih razlogov in predvsem – brez slabe vesti!

Za bralke revije Mama velja za naročilo knjige v oktobru 15 % popust. Koda za uveljavitev popusta: mama.

 

Naročilo knjige:

http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/reci_ne_brez_slabe_vesti.html

 

Več o avtorju: www.didakta.si/juul

 

Založba Didakta, 04 5320 200, www.didakta.si

 

 


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE