Samo ena je MAMA | mama.si

Milupa_logo_real

 

Niso vse formule za dojenčka enake. Vse vsebujejo ogljikove hidrate, maščobe, beljakovine, vitamine in minerale. Aptamil vsebuje še edinstvene prebiotike (GOS/FOS), ω 3 in ω 6 nenasičene maščobne kisline, kot sta DHA in AA ter nukleotide. Vse to vsebuje tudi materino mleko.

Prebiotikom pogovorno pravimo prebiotične vlaknine in so hrana za probiotike. Probiotiki so žive, »človeku prijazne », v večini mlečnokislinske bakterije iz rodov Lactobacillus in Bifidobacterium. Probiotiki skrbijo za zdravo črevesno floro in s tem za močan imunski sistem. Brez prebiotikov nam probiotiki nič ne koristijo.

Znanstveno je dokazano, da patentirana mešanica prebiotikov v Milupa mlečnih formulah:

–      za 30 % – 50 % zmanjšuje pojav atopičnega dermatitisa pri dojenčkih s tveganjem za nastanek alergij.

–      Za 32 % – 35 % zmanjšuje pojav okužb (okužb dihal, ušes in okužbe, ki potrebujejo antibiotično zdravljenje) ter vročičnih epizod .

Pozitivni učinki uživanja Milupa mlečnih formul z dodano prebiotično mešanico so dokazano trajnejši od samega obdobja uporabe, saj so klinično vidni tudi pri otrokovi starosti 2 let.

 

Mlečne formule v primerjavi z neprilagojenim kravjim mlekom

GRAF MILUPA

 

 

 

 

 

Graf prikazuje primerjavo kravjega mleka in mlečnih formul za malčke po 1. oz. 2.letu starosti v vsebnosti hranilnih snovi in energijske vrednosti. Primerjava je narejena na 350 ml dnevno zaužitega mleka ali mlečne formule, podan pa je tudi dnevni priporočeni vnos hranil za malčka.

30435 APTAMIL 3 ENG-GRE-SLO 400 can

Aptamil 3 in 4 optimalno dopolnjujeta čvrsto hrano, saj vsebujeta :

–      50 % manj beljakovin in soli kot kravje mleko,

–      nekajkrat več železa, joda, cinka in vitamina D

V Aptamilu se ravno tako kot v materinem mleku nahajajo tudi prebiotične vlaknine, ki jih  kravje mleko ne vsebuje.

 

 

 

573363 APTAMIL 4 GER-SER-SLO-CRO-BUL 800 BiB

Malčki, ki spijejo velike količine kravjega mleka tako zaužijejo preveliko količino beljakovin, ki povzročijo sitost, ne zaužijejo pa dovolj velikih količin železa, vitamina D, cinka in joda, ki jih za zdrav razvoj nujno potrebujejo. Ravno teh pa je v kravjem mleku dosti premalo. Malček, ki spije prevelike količine kravjega mleka ni lačen, zato mu ostali obroki s sadjem zelenjavo, žiti in mesom, ki skrbijo za uravnoteženo prehrano, ne teknejo. Krvni testi takšnih malčkov so pogosto slabši, so nerazpoloženi in bledi, kar v prvi vrsti kaže na pomanjkanje železa. Iz tega razloga vam namesto kravjega mleka priporočamo uporabo prilagojenih mlek, saj optimalno razmerje med hranili poskrbi, da bo vaš otrok v kombinaciji z ostalo čvrsto hrano primerno prehranjen.


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE