Samo ena je MAMA | mama.si

image003Festival bo vključeval vsa tista področja umetnosti, ki jih je že doslej: gledališče, glasbo, film, likovno umetnost in literaturo. V ospredju ostaja dejavno vključevanje mladih gledalcev (obiskovalcev) v umetniško ustvarjanje in bogatenje njihovih kulturnih izkušenj, kar festival omogoča s številnimi kulturnimi in umetniškimi delavnicami za najmlajše, z dodatnim gradivom, priporočenimi vsebinami in drugimi dejavnostmi in informacijami. Prirediteljica festivala je Mestna občina Ljubljana, izvršni producent pa Slovensko mladinsko gledališče.

 

Ogled vseh prireditev bo tudi tokrat brezplačen. Bobri bodo letos ponudili kar 16.458 brezplačnih vstopnic in številne ustvarjalne delavnice.

 

Letošnji Bobri bodo posvečeni dvema temama: filmu (Kinodvor bo s praznovanjem Leta kina obeležil devetdeset let kina na Kolodvorski ulici v Ljubljani, Slovenska kinoteka pa praznuje petdeset let) in rimski Emoni, ki bo leta 2014 praznovala dvatisočletnico. Prav zato tokrat bober s filmsko obarvanega plakata kuka oblečen v rimsko togo in z venčkom iz oljčnih vejic na glavi. Festival bodo odprli v Slovenskem mladinskem gledališču, kjer se boste v soboto, 25. januarja, ob 16. uri med predstavo Škrat Kuzma dobi nagrado, ki jo je po pravljici Svetlane Makarovič na oder prenesel Matjaž Farič, lahko družili s prebrisanimi gozdnimi živalmi in navihanimi škrati …

Za filmski program skrbi Kinodvor, muzejsko-galerijskega pripravljajo MGLC (Mednarodni grafični likovni center), MGML (Mestna galerija Ljubljana), Art center Pionirskega doma in Galerija Kresija; Mestna knjižnica Ljubljana bo poskrbela za bobrovski program v svojih enotah, pri čemer se bo povezala s Trubarjevo hišo literature in z Galerijo Kresija, Ljubljanski grad bo organiziral pestro bobrovanje na gradu, program pa so prispevali tudi Pionirski dom – Center za kulturo mladih, ljubljanska gledališča in drugi zavodi. Festivalu se letos prvič pridružujeta Družinski center na Mali ulici in Slovenski gledališki muzej.

Festival se bo že tradicionalno končal s koncertom v Centru urbane kulture Kino Šiška. Letos nas bo razveselila Neca Falk z glasbenim projektom Maček Muri in Muca Maca, ki sodi med največje bisere slovenske glasbene produkcije za otroke in tudi za odrasle, dogodek pa bo obogatil še animirani film Maček Muri (produkcija Invida).

 

Več informacij na: www.mladinsko.com

 


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE