Samo ena je MAMA | mama.si

 

V četrtek, 25.9.2014, ob 19.30,  bo v dvorani v Slovenski filharmoniji v Ljubljani, svetovno  priznani nevropsihiater dr. Daniel J. Siegel, dr.med. predaval o NAJSTNIŠKIh MOŽGANIH.

 

Kratek opis dogodka:

Spoznajte najnovejša odkritja o delovanju otroških in najstniških možganov ter kako odnosi vplivajo na njihov razvoj. Pozornost bo usmerjena predvsem na delovanje najstniških možganov in kako to znanje staršem in mladostnikom pomaga, da jih morebitni spori in viharji lahko še močneje in globlje povežejo. Predvsem pa, da drug drugega bolje razumejo.

Podrobnejši opis dogodka:

V starosti med 12. in 24. letom se v možganih mladostnikov dogajajo velike spremembe. To pri mladostnikih povzroča čustvovanje, odzive in vedenje, ki starše in druge odrasle pogosto prestraši. Ni čudno, da se starši svojim mladostniškim otrokom včasih približujejo v strahu, spet drugič pa se nanje jezno odzivajo.

Priznani nevropsihiater dr. Daniel Siegel, dr. med.  v uspešnici Vihar v glavi, ki jo bomo septembra izdali tudi v našem centru, pokaže kako lahko staršem in mladostnikom znanje o možganih pomaga, da jih morebitni spori in viharji lahko še močneje in globlje povežejo. Predvsem pa, da drug drugega lažje razumejo.

V večernem predavanju bomo slišali, kakšne spremembe se dogajajo v možganih pubertetnika, kako to vpliva na njihovo vedenje, vrednotenje, odzive  in s čim se soočajo starši, cela družina in družba na sploh.  Ali smo kot posamezniki opremljeni za to res zahtevno življenjsko obdobje?

Ob tej priložnosti bomo predstavili njegovo novo knjigo o najstniških možganih z naslovom Vihar v glavi.

Več od predavanju na spletni strani dogodka:http://drsiegel-ljubljana.com/

 

Cena predavanje je 30,00 eur.

Na predavanje se prijavite na spletni strani dogodka:http://drsiegel-ljubljana.com/.

Organizator seminarja je Družinski in terapevtski center Pogled.


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE