Samo ena je MAMA | mama.si

Mamajeimelaprav

Mame in njihovi nasveti. Ko odraščamo, jih pogosto preslišimo, še večkrat pa ob izrečenem zavijemo z očmi ali besede odmislimo kot nekoristno prigovarjanje nekoga, ki nas v resnici ne razume.

A potem nam življenje prinese izzive, ki vodijo v odraslost, takrat pa se nepričakovano spomnimo mamine modrosti in si potiho izrečemo nepredstavljivo: mama je imela ves čas prav.

 NIVEA skrbi za družino in zato se je z ganljivim videom poklonila prav posebni plati materinstva: nasvetom.

Oglejte si posnetek, v katerem se ženske iz celega sveta s svojo anekdoto o neprecenljivih nasvetih poklonijo svojim mamam in jim s solzami v očeh končno priznajo: imela si prav.

 

 

Mamine modrosti, ki so jih sprejele šele pozneje, so z nami delile tudi tri slovenske televizijske voditeljice.

Ota Roš se spominja nasveta, ki ga kot majhna deklica nikoli ni razumela, zdaj pa ga ponosno sprejema kot neprecenljivo modrost: “Mama mi je vedno rekla, naj nikdar ne vzamem več, kot lahko dam. Kot deklica sem to seveda dojemala v sferi izmenjave sladkarij, šele v odraslosti pa sem ta nasvet dojela globlje in ga prenesla na medčloveške odnose. Imela je prav. Pa seveda tudi to, da si moram vedno pokriti ledvica!”

Tjaša Kokalj svoji mami dandanes daje prav tudi v stilskih nasvetih: “Mami je vedno imela prav, ko sem spreminjala pričesko, eksperimentirala z barvo, obliko. Vedno me je opozorila, da mi bo žal in skoraj vedno je bilo tako.”

Lorella Flego se maminega nasveta drži še danes: “Mama mi je vedno govorila: bolje, da ti zavidajo, kot da se jim smiliš. V mladih letih nisem popolnoma dojela tega stavka, saj sem zavist že takrat razumela kot nekaj slabega. Ko sem se znašla v medijskem svetu, so mi njene besede večkrat odzvanjale v glavi in o tem sva se tudi pogovorili. Pa mi je povedala še nekaj: nasmeh vedno nažene vse, predvsem pa škodoželjne. Včasih je težko, sploh z ljudmi, ki te ranijo. A to je postal moj moto: in stoodstotno deluje!”

 

Imate tudi vi v zavesti kakšno mamino modrost? Delite vajino skupno fotografijo in nasvet na družabnih omrežjih pod oznako #MamaJeImelaPrav ter se še danes poklonite svoji skrbni mami.


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE