Samo ena je MAMA | mama.si

cokoladaV soboto in v nedeljo bodo v Radovljici pripravili tretji festival čokolade, na katerem pričakujejo dvajset tisoč obiskovalcev. Letos bodo na festivalu sodelovale tudi čokoladnice iz tujine.

Letos bodo na festivalu še več pozornosti namenili delavnicam za otroke. Na eni delavnici bo tako lahko naenkrat ustvarjalo po petdeset otrok, to pomeni, da se bo delavnic lahko udeležilo okoli dva tisoč otrok. Poleg delavnic bo festival spremljal tudi bogat spremljevalni program. Ker kakav, glavna surovina čokolade, prihaja iz Afrike, bodo na festivalu gostili afriški pevski zbor. Zanimivi popestritvi programa bosta tudi čokoladni body painting in modna revija skupine mladih oblikovalcev, ki jih vodi Petra Zorec. Naredili bodo šest kreacij, ki bodo po končani reviji na ogled v Šivčevi hiši.«

Stalnica Festivala čokolade ostajajo tudi trije šefi: Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič, rdeča nit kulinaričnega ustvarjanja pa bo tekla pod naslovom Čokolada ni enako sladica. Prišli bodo tudi kuharji z domače srednje gostinske in turistične šole, radovljiški in okoliški gostinci pa Gorenjka z 92-kilogramsko čokolado velikanko.

Prireditev bo potekala pod pokritimi površinami. Cena degustacijskih kupončkov ostaja enaka kot lani, pol evra, povečali bodo le število blagajn, kjer jih bo mogoče kupiti. Parkiranje bo organizirano tako kot lani, organizatorji pa obiskovalce ob tem pozivajo, naj v čim večjem številu pridejo z javnim prevozom. Tako železniška kot avtobusna postaja sta namreč le nekaj korakov oddaljeni od glavnega prizorišča dogajanja, Linhartovega trga.

Program festivala


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE