Samo ena je MAMA | mama.si

 

Ob svetovnem dnevu dojenja bo v Sloveniji zaživel projekt, katerega namen je sprejemanje dojenja na javnih mestih kot nekaj povsem naravnega in pozitivnega. Čeprav je dojenje naraven in najprimernejši način hranjenja in sobivanja otrok z materami ter neprecenljive vrednosti za razvoj in zdravje dojenčkov, so mnenja o dojenju na javnem mestu še vedno precej deljena. K spodbujanju dojenja na javnih mestih bodo odslej pripomogle klopce za dojenje in previjanje, ki jih bo podjetje Apollo, d. o. o., v tem in prihodnjem letu postavilo na več lokacijah po Sloveniji.

Prvo klopco za dojenje bodo namenu predali v sredo, 2. avgusta 2017, ob 11. uri v Živalskem vrtu Ljubljana (v bližini otroških igral).

Podjetje Apollo, d. o. o., zastopnik blagovne znamke MAM, ki ponuja pripomočke za dojenje, hranjenje in nego malčkov, dogodek pripravlja v sodelovanju z otroškimi prodajalnami Pikapolonica in Živalskim vrtom Ljubljana. Projekt podpira tudi strokovno združenje Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije, katerega mednarodno pooblaščene svetovalke za laktacijo (IBLCL) bodo v času dogodka staršem na voljo z nasveti za uspešno dojenje.

Projekt bo v kratkem zaživel tudi na Hrvaškem, medtem ko je v Srbiji že uspešno v teku, saj so v Beogradu postavljene že 4 tovrstne klopce.


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE