Samo ena je MAMA | mama.si

singing-birth-banner11. in 12. oktobra bo od 10. do 17.ure v Ljubljani potekala delavnica SINGING BIRTH – Pojoči porod.

 

Delavnica “Singing Birth” je namenjena različnim ženskam, naj bodo mame ali ne. Ženske, ki jih zanima tematika materinstva, bodoče mame ali tiste, ki so že rodile, vendar se želijo pripraviti na drugačno izkušnjo pri naslednjem porodu, bodo od delavnice največ dobile. Delavnica je namenjena tudi doulam, babicam in drugim obporodnim delavcem, vključujoč partnerje, ki želijo vedeti več o uporabi glasu, petju in vlogi kreativnosti med porodom. Prisotnost partnerja je toplo priporočljivo, da bi se navadili na postopno odpiranje ženske moči, ki se manifestira onkraj pričakovanega prav pri dejanju porajanja. Na ta način se lahko pripravijo kot podporniki te moči, namesto, da se je bojijo.

 

Udeležba na delavnici ne zahteva predhodnega znanja o porodu ali petju.

Za prijavo lahko pišete na ana@rdecisotor.com ali tel. 068 16 41 60 (sms).

prispevek: 120 €, 60 € na dan

več na www.rdecisotor.com

 

KAKO: Delavnica je organizirana na treh ravneh: pridobivanje znanja, telesno zavedanje in aktivna praksa. Govorili bomo o procesu spočetja, nosečnosti in poroda s fiziološkega, zgodovinskega, kulturnega in simboličnega vidika. Delali bomo na postopnem ozaveščanju telesa, da bi dosegli sposobnost občutenja užitka, sprejemanja užitka in svobodnega prepuščanja ugodju. Uporabljali bomo zgodbe, vokalizacijo, petje, intuitivno gibanje, ples, glasbo, masažo, improvizacijo. Aktivna praksa nas bo osredotočila na uporabljanje artikulacijskega sistema (nos, ustnice, usta, jezik, grlo, diafragma, trebuh) in dihanja, da bi stimulirala sposobnost udeležencev, da se svobodno izražajo skozi petje.

ZAKAJ: Naša želja je podpreti in opolnomočiti ženske v njihovi prirojeni sposobnosti, da z nasmehom uživajo v porajanju. Namen delavnice je motivirati udeležence, da razvijejo svojo avtonomno sposobnost čutenja, da naredijo to, kar jim v danem trenutku ustreza in da sprejemajo zavestne odločitve zase in za svojega otroka.  Cilj delavnice je okrepiti samozavest žensk in njihovo zaupanje v lastno telo, ki je povsem sposobno roditi ter spoznati, kako je lahko ta posebna izkušnja prijetnejša in lepša z uporabljanjem glasu, čutnosti in kreativnega sanjanja.


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE