Samo ena je MAMA | mama.si

maja 2

»Danes je idealen dan, da najdete svojo srečo in sonce v sebi. Danes je dan, ko se lahko ta trenutek nasmehnete in se zahvalite za čisto vse v vašem življenju. Zahvalite se za čarobno igro življenja, ki jo igrate vsak dan, zahvalite se tudi “igralcem”, ki ne igrajo “prijetnih” vlog – te so vaši največji učitelji! Danes je dan, ko se v vaša srca naseli hvaležnost, harmonija, sreča, veselje in ljubezen … » vam na srce polaga Dobra Vila Maja.

Širši slovenski javnosti ste poznani kot »Dobra Vila«. Kaj vse si pod tem poimenovanjem ljudje predstavljajo?

Ideja je nastala čisto »naključno«, se pravi, z namenom. Po izgubi službe sem najprej pomislila, da bi vodila ustvarjalne rojstnodnevne zabave za otroke in ker je bilo to povezano z otroki, je nastala ideja o Dobri vili. Obdržala sem svojo spletno stran, posledično je nastala Dobra vila, dodala sem še svoje ime. Tako sem zdaj Sloveniji poznana kot Dobra vila – Maja.

Verjetno ste se že srečali s skeptiki oz. prehudimi realisti, ki ne verjamejo v »vile«. Kako se odzivate nanje?

Če bi se ukvarjala z drugimi, ne bi nikoli dosegla vsega tega, kar sem naredila do sedaj. Upam si sanjati in to tudi uresničevati. Seveda nisem vsem všeč in si tega tudi ne želim. Se pa zavedam, da Sloveniji nastavljam dve ogledali. V meni ljudje vidijo svoj uspeh in to, kar lahko spremenijo. Seveda pa obstajajo tudi tisti, ki si ne upajo in posledično v meni najdejo tisto, kar jih moti na njih samih.

Trenutno stanje v državi je, milo rečeno, depresivno. Ljudje vsakodnevno obupujejo. Kako se vi spopadate s tem?

Iskreno povedano, srečujem srečne in nasmejane ljudi. Ljudi, ki se zavedajo, da so sami snovalci svojega življenja in živijo svoje sanje.

Je tudi »dobra vila« kdaj slabe volje? Se ji v misli kdaj prikrade tudi kakšna negativna misel?

Seveda. Znova in znova ponavljam, da nisem popolna. Tudi meni se kdaj prikrade kakšna negativna misel, vendar sem se jih naučila nadzorovati in jih nadomeščam s pozitivnimi. Zavedam se, da imam sama moč nad svojimi mislimi in ne one nad menoj. Tako gre le še za slabe minute in ne več za slabe dneve.

Danes je glasnikov in knjig o moči pozitivnega razmišljanja res veliko. Bi lahko rekli, da je tudi poslušalcev oz. tistih, ki to vsebino resnično dojemajo, vedno več, da se ljudje prebujajo?

Seveda, vedno več nas je! Če pogledam 20 let nazaj, ko sem sama začela delati na sebi, jih je bilo zelo malo. Danes pa lahko rečem, da je vedno več prebujenih ljudi.

Včasih se zdi, da je za »prebujenje« – zavedanje razsežnosti, ki ti jih ponuja življenje, in odpoved svojim strahovom in konceptom – potrebna težka življenjska izkušnja, en »ruker«, ki nas predrami. Je treba res vedno skozi težko pot do pravih spoznanj? Je tudi vaša osebna zgodba takšna?

Res je, tudi sama sem šla čez »težko« zgodbo. Neprava družina, težave v odnosih, izguba službe. Vendar brez tega ne bi bila to, kar sem. Ne bi našla v sebi svetlobe in ljubezni. Danes sem za vse te »težke« preizkušnje hvaležna.

Povejte iskreno, uspete biti prav vsak trenutek pozitivni in srečni? Kakšna je pot do takšnega uspeha?

Seveda! Življenje jemljem kot popolno veličastno igro. In ne tarnam več, temveč se vedno vprašam, zakaj se je določen dogodek pojavil v mojem življenju in kaj me želi izkušnja naučiti oz. spomniti. Pot je dolga. Kot sem že omenila, delam na sebi 20 let in temu delu sem 24 ur na dan predana. Delo na sebi ni lahka pot, je pa vredno vsake sekunde. Nagrade so čarobne. Zavedam se, da dogodek samo je, sama pa mu dam predznak + ali pa -.

Te vrstice berejo mamice in zagotovo bi marsikatera postavila vprašanje, kako naj prepodi slabo voljo in gleda pozitivno po mesecih neprespanih noči ali kako naj prežene strah, če je njen otrok bolan. Kaj bi jim odgovorili?

Bolj ko nas bo nečesa strah, več bo tega v našem življenju. Slaba volja je le naša odločitev. Verjeti je potrebno v pozitivno in pozitivno bo del našega življenja.

Boste to teorijo tudi sami kaj kmalu poskusili v praksi oz. že kaj razmišljate o malih »vilinčkih«?

Smeh … Vse bom razkrila ob pravem času.

Kaj menite, kdaj se bodo »prebudili« tisti akterji, ki smo jim na volitvah zaupali našo usodo? Je nesposobna politika odraz stanja zavesti ljudstva?

Zavedati se bo potrebno začeti kar nekaj stvari v povezavi s tem. Sama sem za shode za mir in ne proteste proti vojnam. Mislim, da sem s tem povedala že veliko. Upam, da se bodo prebudili tudi mediji in začeli širiti pozitivne novice in pozitivno. Šele ko bomo dovolj osedotočeni na tem področju pozitivno, se bodo stvari lahko začele spreminjati. Veliko odgovornost pri spreminjanju stvari na bolje nosite tudi mediji. Širite dobre in pozitivne zgodbe. Druga stvar pa je dejstvo, da stari sistemi razpadajo. In če želimo ustvariti nekaj novega, mora staro odpasti. To vidim kot nekakšno čistilnico, ki bo poskrbela, da postanejo stvari takšne, kot morajo biti.

Bi si upali napovedati, kam pluje naša družba v tem trenutku? V mirne ali razburkane vode?

Seveda si upam, brez premišljevanja. Vse to pelje v drugačen svet. Boljši svet. Svet, v katerem se bomo imeli vsi radi in se bomo med seboj podpirali. Predvsem pa izkušali svoje sanje. Vprašanje je samo, ali verjamete in si upate?

 


Tag-i

PRIJAVI SE NA E-NOVICE