Samo ena je MAMA | mama.si

shutterstock_1296518[1]-zdrava prehranaRejniško društvo Slovenije organizira od 27.10.2014 do 31.10.2014, v prostorih Škofijske karitas Celje, v Vrbju 82 (pri Žalcu), strokovno zabavni tabor za otroke iz rejniških družin.

Strokovno-zabavni tabor za otroke iz rejniških družin:

Ena od pomoči otrokom iz rejniških družin so tudi strokovno-zabavni tabori za otroke iz rejniških družin, ki jih Rejniško društvo Slovenije organizira po vsej Sloveniji in so več kot uspešni, zato smo se odločili, da nadaljujemo s projektom in vključimo še več otrok.

Na taboru z otroki delata dva strokovnjaka in sicer mag. družinske terapije Andrej Omulec ter univ. dipl. socialna pedagoginja Anja Ferlin, ki sta prisotna 24 ur na dan. Na taboru se otroci posvečajo delu na sebi, pozitivni samopodobi, pridobivanju samozavesti, terapiji preko ustvarjalnih delavnic, glasbe, pogovora in drugih metod. Kot strokovno metodo dela se uporablja gestalt terapija in socialne igre. Otroci se posvečajo različnim tematikam (odvisnosti, facebooku, zaljubljenosti oziroma ljubezni, moja drugačnost, ker živim v rejništvu, starši in družina, želje za prihodnost..…). Poskrbljeno je tudi za sprostitev. Z otroki poskušamo ustvariti neko varno in nevtralno okolje, da lažje spregovorijo o svojih težavah in strahovih, saj so v družbi sebi enakih.

Rejniško društvo Slovenije je vseslovensko rejniško društvo

Delujemo od novembra leta 2006 in imamo preko 170 članov iz vseh delov Slovenije. V društvo se združujemo otroci iz rejniških družin, bivši otroci iz rejniških družin, rejniki, rejnice, strokovnjaki s področja rejništva in vsi, ki jim je rejništvo blizu. Naš namen je pomagati vsem v sistemu rejništva ter predstaviti pozitivno podobo rejništva. Verjamemo, da je naše društvo dodana vrednost rejništva.


Tag-i

Starejši in novejši članki

PRIJAVI SE NA E-NOVICE