MILUPA_kasica04Sestavine:

50 g jabolk (1½ zvrhane žlice)

10–15 g kvinoje (1 zravnana do 1 zvrhana žlica, za 50 do 80 gramov kuhane)

¾–1 dcl vode

3–5 g olja (½–1 žlička; repično, sojino, orehovo, olivno ali sončnično)

 

Priprava:

Kvinojo dobro oplaknite, skuhajte (čas kuhanja 15 minut) in pustite stati v pokriti kozici. Jabolko olupite, naribajte in 5 minut dušite v majhni količini vode. Dodajte neodcejeno kvinojo in olje ter premešajte. Ponudite kot topel ali hladen obrok.

 

Milupa_logo_realStrokovnjaki za prehrano podjetja Milupa svetujejo: “Kadar pričnete z uvajanjem goste hrane, pripravite za kosilo manjšo količino zelenjavnih kaš, nato zelenjavno-krompirjeve kaše. Čez približno 2 tedna dodajte k zelenjavno –krompirjevi (riževi) kaši še meso in količino obroka postopno povečujte.”