50 g jabolk (1½ zvrhane žlice)
10–15 g kvinoje (1 zravnana do 1 zvrhana žlica, za 50 do 80 gramov kuhane)
¾–1 dcl vode
3–5 g olja (½–1 žlička; repično, sojino, orehovo, olivno ali sončnično)
Priprava:
Kvinojo dobro oplaknite, skuhajte (čas kuhanja 15 minut) in pustite stati v pokriti kozici. Jabolko olupite, naribajte in 5 minut dušite v majhni količini vode. Dodajte neodcejeno kvinojo in olje ter premešajte. Ponudite kot topel ali hladen obrok.
Strokovnjaki za prehrano podjetja Milupa svetujejo: “Kadar pričnete z uvajanjem goste hrane, pripravite za kosilo manjšo količino zelenjavnih kaš, nato zelenjavno-krompirjeve kaše. Čez približno 2 tedna dodajte k zelenjavno –krompirjevi (riževi) kaši še meso in količino obroka postopno povečujte.”