Advertisements

 

1. Ko se otrok zbudi, ga lahko čaka pot do kuhinje, posipana s konfeti. Te je preprosto narediti. Vzamete barven papir, ga zložite in uporabite luknjač. Ali pa konfete kar kupite, če je pot dolga, vi pa nepotrpežljivi z luknjačem.

2. Okrasite otrokov stol kot prestol, nanj lahko pritrdite napis rojstnodnevni stol. Čezenj dajte lepo veliko pregrinjalo (in upajte, da ga ne bo celega popackal) ter dodajte okraske iz papirja.

3. Še en način, kako razveseliti otroka, je – naj predlaga, kaj bo za večerjo ali kosilo.

4. Poznate ljudi, ki so povsem obupani, ko imajo rojstni dan, ker se počutijo stare? Otroka lahko naučite, da bo globoko cenil svoja leta in ga na njegov rojstni dan naučite neke spretnosti, pospremljeno z razlago, da je zdaj dovolj star … Lahko ga na primer naučite fotografirati. Tako bo ponosen na svojo starost in mogoče bo ta občutek za vedno ostal z njim.

5. Na ogledalo s šminko napišite Vse najboljše! To bo otrok še posebej cenil, če ste sicer perfekcionist in tiran čiščenja.

6. Internet gor ali dol, navadna pošta je navadna pošta. Le spomnite se, kako lepo vam je, ko dobite namesto položnice kakšno voščilnico. Podobno je z otroki, zato spodbudite stare starše, če so se slučajno modernizirali in nameravajo poslati e-mail, in jim svetujte sprehod do pošte. Podobno predlagajte stricu in teti.

7. Če bi radi otroka z voščilnico povsem osupnili, se na pošto odpravite sami in na čestitki podpišite vašega hišnega ljubljenčka. Če imate psa ali muco, lahko poleg imena narišete še odtis tačke. Tako bo čestitka bolj suverena.

8. Da otroku malo popestrite (ali otežite) rojstni dan, mu pripravite igro iskanja zaklada, ki je seveda njegovo rojstnodnevno darilo.

9. Da bo otrok še bolj občutil pomembnost tega dne, mu dovolite, da izbere družabno igro, ki jo boste igrali po večerji (če imate doma le človek, ne jezi se, to odpade).

10. Če imate hčer, ji podarite rožo. Večina žensk ima prirojeno ljubezen do rož (skupinska zavest …), kar lahko hči začne razvijati že zgodaj.

11. Otroci radi vidijo, koliko so zrasli, zato jih lahko vsako leto izmerite in to označite na steno. To se jim bo zdelo vredno toliko kot novi playstation, potem pa se boste zbudili. A veseli bodo vsekakor.

12. Ko bo otrok spal, lahko njegovo sobo okrasite z baloni. Če imate otroka z rahlim spancem, pa le vhod v sobo. Če vso noč ne bo mogel spati, ker boste okraševali sobo, bo za svoj rojstni dan siten. Tega pa nočemo.

13. Mogoče boste slišali stavek: »Za rojstni dan se ne bi rad umil.« Na to se lahko pripravite in otroka prelisičite tako, da mu naredite čudovito kopel z vodnimi baloni v kadi.

14. Ko vam bo dolgčas, lahko naredite »krožnik praznovanja, ki ga boste z otrokom lepo poslikali in uporabili za rojstne dneve ali druge dosežke.

15. Povejte jim zgodbo o njihovem rojstvu. Kako je prvič zajokal/a, kako ste bili srečni, kakšne laske je imel/a …

16. Še ena stvar je, ki jo lahko pobarvate! Naredite rojstnodnevno majico, pobarvajte jo s čudovitimi barvami in napišite na njo številko, ki jo obeležuje vaš potomec. Prelep spomin za celo življenje!

17. Mamica Sabina poroča, kako potekajo rojstni dnevi pri njih doma. Med drugim se gredo igro moja najljubša stvar pri Marku (ime rojstnodnevnega otroka) je … Potem vsi zbrani povedo, kaj jim je všeč pri slavljencu.

18. Naj otrok sliši, da je eno vaših največjih radosti v življenju BITI NJEGOVA MAMICA.

19. Za vsak rojstni dan lahko posnamete fotografijo, na kateri je otrok v isti pozi, slikan pod istim kotom, s podobno lučjo. Tako bo lahko natančno videl, kako se z leti spreminja.

20. Vsako leto lahko otroku napišete rojstnodnevno pismo, v katerem povzamete celo leto. Opišite pomembne dogodke v tem letu, povejte mu, zakaj ga imate radi … Če je otrok premajhen, da bi lahko ta pisma razumel, jih lahko shranite za kasneje.

21. Rojstnodnevni kuponi: na lep barvni papir napišite na primer: Kupon za obisk kina, kupon za obisk slaščičarne …

22. Rojstnodnevno zabavo lahko popestrite z dolgim pisanim trakom, na katerem so nalepljene fotografije otroka skozi leta.

23. Če ste mu kupili več daril, lahko naredite tablico, na katero je nalepljenih toliko kuvertic, kot je daril. V vsaki kuverti je uganka in njena rešitev predstavlja darilo.

24. Popestrite otroško zabavo z igrami. Ena takšnih je jabolka v posodi: V veliko posodo z vodo damo jabolka, ki jih tekmovalci poslušajo le z usti potegniti iz vode.

25. Če je na rojstnodnevni zabavi otrok, ki že nekaj časa trenira ples, lahko priredi kratko učno lekcijo.

  Kako pripraviti poceni otroško zabavo?

Upoštevajte čas dneva. Če naredite otroško zabavo v času po kosilu, vam tega ne bo potrebno pripravljati in lahko postrežete le prigrizke. Povabite le otroke, ki naj jih starši odložijo pri vas (če so dovolj stari). Nekateri upoštevajo pravilo, da lahko otrok povabi toliko drugih, kolikor let ima. Triletnik torej tri. Specite čim bolj preprosto domačo torto. Če rojstnega dneva ne bi praznovali doma, ga lahko priredite nekje, kjer je zastonj, na primer v parku, na igrišču …