pizzaSestavine:

  • 1 zavojček instant kvasa (7g)
  • 300 g moke
  • 1 žlička soli
  • 150 ml tople vode
  • 3 žlice paradižnikove omake
  • 150 g naribane mocarele
  • ½ bučke
  • 1 korenček
  • 1 mlada čebula
  • 6–8 češnjevih paradižnikov

 

Priprava:

Moko zmešajte s soljo in kvasom, prilijte vodo ter dobro pregnetite. Testo pustite vzhajati vsaj pol ure.

Operite zelenjavo. Bučke ne lupite. Narežite jo na centimeter debele rezine, te pa na za grižljaj velike koščke. Češnjevce prepolovite, korenček narežite na 5 mm debele kolobarje. Čebulo narežite na tanke rezine in s prsti ločite na obročke.

Pečico segrejte na 220 stopinj.

Testo oblikujte v pico ter premažite s paradižnikovo omako. Posujte z naribano mocarelo, obložite z bučkami, korenčkom, paradižniki in po vrhu posujte čebulne obročke. Pecite 15 minut.

Namig: Češnjevega paradižnika ne zamenjajte s koščki običajnega, kajti češnjevec ima boljši, veliko bolj sladek okus.