IMG_217834 letni oče Rameshbhai Nandwana iz Indije ima tri otroke: Anisha ima tri leta in 34 kg, Yogita pet let in 48 kg ter najmlajši bratec Harsh ima leto in pol in 15 kg.

Vsi trije so tako debeli, da ne morejo hoditi in njihov obupani oče bi rad prodal ledvico, da bi jih poslal k zdravniku.

Količina hrane, ki jo pojejo v enem tednu bi zadostovala za dve družini za ves mesec.
“Nekaj socialnih delavcev je že prišlo pomagati, vendar ni kriva hrana”, pravi 34-letni oče.

IMG_2176“Mali” Harsh popije na dan osem velikih kozarcev mleka, sestri pojesta 8 hlebcev indijskega kruha, 2 kg riža, tri sklede juhe, šest paketov čipsa, pet paketov piškotov, po 12 banan in na litre mleka vsak dan.

Njihova nekontrolirana lakota pomeni, da mora biti mama neprestano v kuhinji. “Moj dan se začne z peko 30-ih chapatov(indijski kruh) in še kilogram curry-ja”, pravi 30-letna mama Pragna Ben. “Potem ostanem v kuhinji in pripravljam še več hrane. Nikoli se ne konča! Če ne dobijo hrane, začnejo jokati in kričati.”
Remeshbhai in Pragna imata še eno šestletno hči, ki tehta normalnih 16 kg in ne razumeta, zakaj so ostali trije pretežki. “Ko se je rodila Yogita, je imela le 1,5 kg. Skrbelo naju je, zato sva jo prvo leto dobro hranila, da pridobi na moči. Ampak, ko je imela prvi rojstni dan, je imela že 12 kg. Anisha pa več kot 15 kg,” pravi oče.
Ker oče zasluži okoli 40€ na mesec, si ne morejo privoščiti zdravniške pomoči. “Delam na polju, kopljem vodnjake in še kaj, da malo zaslužim. Trudim se, vendar kakšen dan ni dela.”

IMG_2179Obupani oče je porabil 600€ v treh letih za zdravnike, vendar ni nobenega izboljšanja.
“Ne morem jih pustiti lačnih. Če nimam denarja, si ga sposodim pri bratih ali prijateljih in s tem nahranim otroke,” še doda oče.
Otroci ne morejo hoditi in tudi mama jih ne more več dvigniti, ker sama tehta le 40 kg, zato jih naokoli prevaža na zato prirejenemu vozičku. “Ves dan sedijo na tleh, se igrajo in hihitajo. Želim, da moji otroci dobijo primerno izobrazbo in da imajo življenje,” pravi mama.

Zdravniki verjamejo, da otroci trpijo za Prader-Willi sindromom, vendar ga ne znajo zdraviti.

Dnevna prehrana za punci:
6:00
-5 banan
-1 liter mleka
-šest chapatijev in skleda zelenjavne enolončnice, ki nahrani 2 odrasla

10:00
-5 chapatijev
-skleda jogurta(za 2 odrasla)
-zelenjavna enolončnica(za 2 odrasla)

12:30
-chapati iz 1,5 kg prosa
-2 banani
-skleda zelenjave
-4 zavitke čipsa

15:00
-chapati iz 1,5 kg prosa
-1,5 kg riža z zelenjavo

17:00
-1 l Coca Cole
-6 zavojčkov čipsa ali piškotov
-5 banan

20:00
-6 pšeničnih chapatov
-1 l mleka
-1,5 l pinjenca
-2 veliki skledi zelenjave