Obožujete pizzo? Ja, mi tudi. Vsak dan bi jo jedli. Ker pa tega ne moremo, smo se domislili bolj zdrave variante: namesto testa damo bučke ali melancane. Receptura je čisto enostavna, postopek je hiter in rezultat fantastičen.
Potrebujete:
-bučke ali melancane
-pelate
-česen
-origano
-mozzarelo
-sol
-poper
Bučke narežemo na male kocke in jih na hitro popečemo-1 minuto na vsaki strani.
Pelate narežemo, česen nasekljamo. Česen na hitro popražimo in dodamo narezane pelate. Solimo, popramo in vse skupaj počasi kuhamo na majhnem ognju.
Omako porazdelimo na bučke, dodamo mozzarelo in origano. Po želji lahko dodate tuno, salamo, gobice, zelenjavo…
Male pizze naložimo na namaščen pekač in jih 3 minute pečemo na 200°C.
Lahko jih naredite veliko, saj garantiramo, da bodo hitro pošle. Otroci jih naravnost obožujejo.