Revija MAMA

Slike – vir  Poročni kotiček Ljubljana2Čestitamo! Ne le da v sebi nosite nekaj najčudovitejšega, zbrale ste tudi pogum, da boste s svojim trebuščkom odkorakale pred matičarja. Od datuma poroke in nenazadnje časa vaše nosečnosti pa je odvisna tudi izbira prave poročne obleke.

S partnerjem sta se odločila, da se bosta poročila še pred prihodom vajinega otročička. Izbira datuma je seveda odvisna popolnoma od vaju, vseeno pa vama priporočamo, da se omejita vsaj na 7. ali 8. mesec nosečnosti. Zadnja dva meseca sta že sama po sebi namenjena temu, da se ženska umiri in pripravi na porod, ne da jo pri tem skrbijo še kakšne nepotrebne malenkosti glede poroke.  Če je to vaša prva nosečnost, potem najbrž ne veste, kako bo potekala in kako se bo spremenilo vaše telo. Čeprav obstajajo določene predvidene velikosti nosečniških trebuščkov, pa vam nihče ne more zagotoviti, da boste tudi vi imeli takšnega. Lahko bo manjši, lahko večji, vendar morate velikost še vedno upoštevati pri iskanju svoje poročne obleke. Če bo vaš trebušček manjši, toliko bolje, saj bo potem obleka potrebovala manj popravkov.

Pri vašem prvem obisku salona je pomembno, da svetovalki že na samem začetku poveste, da ste noseče in kako daleč boste s svojo nosečnostjo na dan poroke. Nato ji zaupajte še svoje želje, svetovalka pa vam bo glede na povedano skušala najti primeren izbor oblek. Že zdaj pa se morate zavedati, da žal vse obleke ne bodo prišle v poštev za vas, saj se nekaterih žal ne da prilagoditi (razširiti v pasu, morda ni na voljo v pravi velikosti …).  V izboru poročnih oblek boste našle modele iz klasične A-linije, ki jih šivilje nato prilagodijo s stranskimi všitki; veliko lažja rešitev je tudi obleka s korzetom, ki zadaj lepo zaobjame vaš trebušček in se mu prilagodi; v redkih primerih lahko posežete tudi po slogu morske deklice (seveda če mesec vaše nosečnosti in sama obleka to še dopuščata); po našem mnenju najbolj primerne pa so obleke iz elegantno padajoče linije. Eden izmed njih je empir slog, kjer najdemo pas tik pod prsmi, nato pa lahke tkanine nežno padejo ob telesu. Takšna obleka bo optično podaljšala in zožala vašo postavo ter malce skrila vaš trebušček, saj je pozornost preusmerjena v zgornji del vašega telesa. Največkrat k temu pripomore tudi pas, ki pod prsmi razmeji obleko. V takšni obleki se boste počutile udobno in sproščeno, sploh če načrtujete svojo poroko v toplejših mesecih.

Če imate obleko že izbrano in nato ugotovite, da ste noseče, to sporočite tudi svetovalkam v salonu ter jih povprašajte, ali bo vaša izbrana obleka še vedno primerna. Če ne bi bila, vas bodo ponovno povabile na pomerjanje in pomagale poiskati primernejši kroj. Če pa z nobeno obleko ne boste zadovoljne, pa vam raje priporočamo, da še malce počakate s svojo poroko ter na svojo sanjsko obleko, kar pa po drugi strani pomeni, da boste svojega malčka ali malčico že lahko vključili v celotno dogajanje.

Pozornost posvetite tudi izbiri primernih čevljev. Nakup teh preložite na zadnji mesec pred poroko, saj marsikateri nosečnici noge zelo zatečejo, zato je tudi izbor poročnih čevljev omenjen. Udobni poročni čevlji so nujni, saj boste v njih preživele ves dan, zato vam predlagamo, da stanju primerno izberete tudi velikost samih pet.

In kakšen trebušček lahko pričakujete?

P. S. – Gre za okvirno velikost, ki vam je lahko v pomoč pri izbiri najprimernejšega kroja, ni pa nujno, da bo vaš trebušček tako velik!


Tag-i