za ž4Dodatni poletni vlaki v Koper, Budimpešto, Pulj in Split ter nov video z igralci iz filma Čefurji raus!

 To poletje bo vozilo kar nekaj dodatnih vlakov Slovenskih železnic, s katerimi se boste lahko zapeljali na dopust. »Letos gremo na dopust z vlakom!«
Tako pravijo tudi igralci fima Čefurji raus!, ki prihaja na velike zaslone jeseni. Na pot z vlakom vabijo tudi vas, z novim promocijskim video spotom, ki napoveduje tudi do 70 % cenejša potovanja skupin vsaj 6 potnikov. Video si lahko ogledate na YouTube kanalu Slovenskih železnic.
Dodatni vlaki v Koper

 Od 22. junija do 31. avgusta bodo na relaciji Maribor–Koper in nazaj vozili dodatni sezonski vlaki. V Koper bosta vlaka iz Maribora odpeljala ob 3.40 in ob 6.50. Dodatni vlak pa bo iz Kopra proti Mariboru odpeljal ob 20.08. Ob sobotah, nedeljah in praznikih bo na obalo vozil tudi ICS vlak z odhodom iz Maribora ob 5.45 uri. Natančen vozni red si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

 S poletnim vlakom v Budimpešto

 Od 24. junija do 31. avgusta bo dvakrat na teden vozil dodatni vlak iz Ljubljane skozi Maribor v Budimpešto in nazaj. Na relaciji Ljubljana–Maribor–Budimpešta bo vozil ponoči, s torka na sredo in s petka na soboto, na relaciji Budimpešta–Maribor–Ljubljana pa ob ponedeljkih in četrtkih.

 Do Pulja že za 22,20 evra. Mladi potujejo še ceneje

 Od 22. junija do 31. avgusta se boste lahko z vlakom ugodno zapeljali tudi do Pulja (Pule). Povratna vozovnica iz Ljubljane bo stala samo 28,20 evra, potovanje v skupini 6 oseb pa bo stalo le 22,20 evra na osebo. Najceneje bodo potovale skupine mladih do 20 let, saj bodo deležne 70-odstotnega popusta, s katerim bo potovanje iz Ljubljane do Pulja in nazaj stalo le 14,20 evra.

 Poletni vlaki v Split

 Poleti vozi več vlakov tudi do Splita, odličnega izhodišča za nadaljevanje poti na hrvaške otoke. Iz Ljubljane v Split neposrednih vlakov ni, vendar so pogoste povezave z Zagrebom, od koder nadaljujete vožnjo z vlakom v Split – še posebej z novimi in hitrimi vlaki ICN.

Naj vas spomnimo še na ugodnost za imetnike šolske abonentske ABOš 25&50 vozovnice: Z junijsko (šolarji in dijaki) oziroma julijsko mesečno vozovnico (študentje) lahko na izbrani relaciji potujejo kar do 31. avgusta. Poleg tega se lahko med počitnicami s ponudbo ABOš 25&50 na drugih relacijah po Sloveniji vozijo s kar 50-odstotnim, v tujino pa s 25-odstotnim popustom s ponudbo RailPlus.

  Več namigov za dopust z vlakom:

http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/na-izlet-tujina/gremo-na-morje

http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/slovenija/na-izlet/pocitniska-pohajkovanja