KOLIKO OSEB: 3
ČAS ZA PRIPRAVO/5 min
ČAS KUHANJA/20 min
CELOTEN ČAS/25 min
KAJ POTREBUJEM
RDEČA ČEBULA, 1/2 manjše
ČESEN, 1 manjši strok
GRAH, svež ali zamrznjen, 250 g*
PARADIŽNIKOVI PELATI, konzerva, 200 g
FETA, 100 g
OLJČNO OLJE, 1 jušna žlica
META, 1 manjši šopek
BAZILIKA, sveža ‒ nekaj listkov ali sušena ‒ 1 večji ščep
ORIGANO, 1 večji ščep
CIMET, 1 manjši ščep
MUŠKATNI OREŠČEK, 1 manjši ščep
LOVOROV LIST, 1 manjši
RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 večji ščep
KAKO TO GRE:
Olje segrejemo in na njem zarumenimo čebulo, nato pa dodamo stisnjen česen; takoj ko zadiši, dodamo v jed grah, dobro premešamo, nato pa zalijemo s pelati ter jih na grobo pretlačimo z vilicami. Dodamo vse začimbe in pokrijemo, da se golaž počasi kuha na srednjem ognju.
Preden postrežemo, na golaž nadrobimo feto in okrasimo s svežo meto.
NAMIGI
* Če uporabite grah iz pločevinke, ga dodajte v golaž proti koncu kuhanja, ker bo drugače preveč razpadel.
* Zraven golaža se prileže rezina koruznega kruha.